základní část, 20. kolo
27.01.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PEC Zwolle 1:1

Hráči Arnhemu nedokázali potvrdit mírnou úlohu favorita proti konkurenčnímu Zwolle a nakonec se s ním rozešli smírně po výsledku 1:1. Utkání bylo vyrovnané téměř ve všech ohledech a PEC si za svou bojovnost rozhodně alespoň bod zasloužilo. Domácí celek má na kontě dvaatřicet bodů a je šestý, hosté doposud posbírali o tři body méně a v tuto chvíli jim náleží solidní osmá příčka. Obě branky padly v rozmezí čtyř minut.

Do první vážnější akce tohoto střetnutí se dostali domácí již v 7. minutě. Skvělou individuální akci předvedl Ibarra, který obelstil hned tři protihráče. V závěrečné fázi si však balón příliš předkopl a brankář van der Hart byl u míče o malou chvíli dříve. Hosté se poprvé ozvali ve 27. minutě, kdy se po pasu z levé strany dostal do zakončení Ehizibue, nicméně jeho krkolomný pokus skončil vysoko nad brankou Arnhemu.

O čtyři minuty později se na druhé straně po rohovém kopu protlačil k hlavičce obránce van der Werff a bližší tyčku minul jen o decimetry. Vitesse bylo blízko vedení v první nastavené minutě úvodního dějství. Po pasu Ibarry do šestnáctky soupeře vznikl před gólmanem van der Hartem obrovský zmatek, nikdo z přítomných však rozvlnit síť nedokázal. Domácí pokračovali v mírném tlaku i po změně stran a do další šance se dostali krátce po hodině hry.

Po rohovém kopu vystřelil zhruba z dvanácti metrů Kazaišvili a jeho bombu odvracel famózní van der Hart znovu na rohový kop. Ihned na to vyslal na druhé straně tvrdou ránu Becker a tentokráte se musel činit Room, jež odvrátil balón mimo tři tyče. Arnhem se dostal do vedení v 65. minutě. Po přesně načasovaném pasu Browna přihrával Ibarra zpětně před branku z pravé strany a Bram van Polen ve snaze odkopnout míč zamířil nešťastně do vlastní branky.

Nicméně hosté na sebe nenechali s vyrovnáním dlouho čekat, o necelé čtyři minut později rozvlnil síť Dirk Marcellis. Ten využil akrobatického pasu z dvaceti metrů na hranici brankového území a jemnou tečí uklidil míč přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Rooma. Ve zbývajícím průběhu se domácí více tlačili do zakončení, jenže také nechtěli udělat chybu a k ohrožení ani jedné branky již nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, peczwolle.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

spamataj sa, bude viac golov skor 4 1, 3 1, 2 2 FT

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele