základní část, 30. kolo
09.04.2016 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - Heracles Almelo 1:3

Fotbalisté Heracles dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Excelsioru a po výhře 3:1 znovu oživili své naděje na přímý postup do Evropské ligy. V tuto chvíli se posunuli na prozatímní čtvrté místo s osmačtyřiceti body, SBV zůstává na šestnácté barážové příčce s pětadvaceti body. O výhře Almela rozhodl už v prvním poločase Wouter Weghorst, který vsítil obě branky svého celku a domácím už nepomohlo ani brzké snížení.

Hosté se dostali do vedení z ničeho nic v 6. minutě z první vážnější akce sobotního střetnutí. Nádherný pas Brunse z vlastní poloviny hřiště zpracoval právě Weghorst, který se následně dostal do šestnáctky soupeře a krásným lobem z deseti metrů přehodil brankáře Muyterse, který neměl šanci zasáhnout. Stejný hráč zvýšil vedení svého celku zhruba za půl hodiny hry, kdy zakončoval z velmi podobného místa jako u první branky.

Po hezké přízemní kombinaci a následné finální přihrávky od Bel Hassaniho vystřelil velmi tvrdě z dvanácti metrů a zamířil přímo do horního bližšího rohu, Muyters šel tentokráte do protipohybu a znovu neměl šanci. Do druhého dějství skvěle vstoupil Excelsior, který po několika desítkách vteřin snížil a ještě vykřesal naději na bodový zisk. O jediný gól domácího výběru se postaral Brandley Kuwas.

Ten využil krásné přízemní akce na levém křídle a poté zpětné patičky. Kuwas dokázal vystřelit z deseti metrů a Castro vyrazil balón přímo před sebe, Kuwas pak neměl s dorážkou do prázdné branky sebemenší problémy. Od této chvíle domácí lehce ožili, nicméně v 58. minutě mohl vrátit vedení hostům Bruns. Ten se postavil k přímému volnému kopu a jeho dělovku musel Muyters brilantně odvrátit na rohový kop.

Definitivně rozhodnuto bylo v 60. minutě, kdy hostům vrátil dvoubrankové vedení Ramon Zomer. Ten využil krásného pasu útočníka Jaroslava Navrátila z pravé strany (mimochodem český krajánek nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas) a hlavou zamířil pod horní tyčku do protipohybu Muyterse. Do poslední velké šance se následně dostal Weghorst, který mohl zkompletovat hattrick po přihrávce Navrátila, jenže na poslední chvíli byl zablokován a výsledek zápasu se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím je favorit domácí celek- to se mě nelíbí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele