základní část, 15. kolo
05.12.2015 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente dokázali přerušit svou pětizápasovou šňůru porážek a na půdě Excelsioru vybojovali bod po nerozhodném výsledku 1:1. Domácí se dostali do vedení krátce před přestávkou, hosty spasila jejich největší letošní hvězda Hakim Ziyech zhruba čtvrthodiny před koncem. Domácí výběr má na kontě 17 bodů a prozatím se udržel na dvanácté pozici. Enschede jich má o sedm méně a je stále šestnácté.

Mnohem zajímavější byl první poločas, kde se urodilo několik vyložených příležitostí, s přibývajícím časem se oba výběry častěji soustředily na defenzivu. Hosté poprvé zahrozili po necelých deseti minutách, kdy po rohovém kopu Ziyecha a zpětné hlavičce Andersena střílel z otočky Oosterwijk, s jeho skákavou střelou si poradil gólman Muyters. Domácí strážce podržel svůj tým i o dvě minuty později.

Po centru Ziyecha z levé strany hlavičkoval nebezpečně obránce Bijen a Muyters opět předvedl výborný zákrok, balón odvrátil na rohový kop. Ve 13. minutě se po pasu Kuiperse ocitl v pokutovém území Twente nikým nehlídaný Stans a vystřelil, s jeho pohotovou ranou si poradil navrátilec v sestavě Marsman. Po čtvrthodině hry si vlastní gól málem vsítil obránce Mattheij, nicméně Muyters šel včas k zemi a míč před brankovou čarou zkrotil.

Po necelé půl hodině hry rozehrál přímý volný kop z pravé strany opět Ziyech, hlavičkující Oosterwijk jemnou tečí minul pravou tyč jen o pár decimetrů. Ve 33. minutě byl blízko vedoucímu gólu domácí Karami, který si na pravé straně zpracoval pas od Kuwase a střelou z první těsně minul vzdálenější tyčku. O dvě minuty později vystřelil ze střední vzdálenosti Kuwas a svůj pokus zakroutil o centimetry vedle pravého vzdálenějšího rohu.

SBV se dostalo do vedení v 38. minutě. Po křižné přihrávce Kuwase se na zadní tyči objevil zcela osamocený Tom van Weert a se zakončením do prázdné branky už neměl větší problémy. Po změně stran se hra uklidnila, mírně navrch měli hosté. Nejprve v 65. minutě vypálil z velké dálky Tapia a napálil břevno, v 75. minutě stanovil nerozhodný výsledek marocký záložník Ziyech. Ten po příšerné zpětné nahrávce Fischera převzal balón, kličkou doprava se zbavil Muyterse a střelou po zemi rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu vážnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

vůbec bych nedivil, kdyby Twente opět padlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele