základní část, 12. kolo
07.11.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1:1

Fotbalisté Heraclesu byli ve své nejlepší sezóně za poslední roky opět velmi blízko k tříbodovému zisku, nakonec o něj přišli vyrovnávací brankou Zwolle na 1:1 ve čtvrté nastavené minutě. Almelo se prozatím dostalo na třetí místo s pětadvaceti body, ovšem ze sobotního ze duelu rozhodně odjíždí zklamáno. Domácí výběr přerušil svou sérii tří porážek v řadě za sebou, s osmnácti body se nachází na sedmém místě.

Do první šance utkání se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry. Po přihrávce z pravé strany dokázal z otočky z hranice brankového území vystřelit Veldwijk, jeho pokus k pravé tyčce dokázal fantasticky vytěsnit konečky prstů brankář Castro. Almelo se dostalo do vedení v 17. minutě, kdy se posedmé v sezóně trefil Wouter Weghorst. Ten po přihrávce Gosense a následné nahrávce českého útočníka Jaroslava Navrátila zakončoval snadno do prázdné branky.

Zhruba po dvaceti minutách mohlo být vyrovnáno, když z levé strany šestnáctky z ostrého úhlu střílel Veldwijk a vzdálenější tyčku minul zhruba o půl metru. Až do konce úvodního dějství se nic dalšího nestalo, hosté skvěle bránili a soupeře nepouštěli blíže k brankáři Castrovi. PEC se do další možnosti probojovalo až v polovině druhé půle, kdy po zpětné přihrávce od brankové čáry pálil z otočky z deseti metrů Thomas a levou tyč těsně minul.

Zhruba čtvrthodiny před koncem opět zahrozil Veldwijk, který po pasu z levého křídla hlavičkoval z hranice brankového území zhruba dva metry nad horní tyčku. V 82. minutě mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Bel Hasani. Ten přetlačil protihráče a prošel do šestnáctky soupeře, odkud vystřelil z dvanácti metrů k pravé tyči. Brankář Begois svůj tým fantasticky zachránil, když vyškrábl balón konečky prstů na rohový kop.

Zwolle mělo tlak až do závěrečných minut a nakonec se ve čtvrté nastavené minutě dočkalo vyrovnání. Po pasu z vlastní poloviny a následném zpětném sklepnutí vypálil z dobrých dvaceti metrů střídající Stefan Nijland a po jeho tvrdé přízemní ráně se gólman Castro natahoval marně. Domácí útočník tak po necelých deseti minutách strávených na hřišti zařídil pro svůj výběr důležitý bod.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlas s tipem EF 0-2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele