základní část, 10. kolo
23.10.2015 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Utrecht 1:2

Hráči Zwolle nedokázali potvrdit úlohu favorita v domácím prostředí a nakonec překvapivě prohráli s Utrechtem 1:2. O osudu utkání rozhodl až pokutový kop ze druhé nastavené minuty. Domácí celek je tak prozatím stále na šesté pozici se sedmnácti body, Utrecht se posunul na sedmé místo se třinácti body. Hrdinou utkání se stal tradiční ostrostřelec hostů Sébastien Haller, který vsítil obě branky svého týmu.

Přitom PEC vstoupilo do utkání skvěle a už v 8. minutě zahrozilo, ránu Thomase dokázal s vypětím všech sil vytěsnit brankář Ruiter. Domácí se dočkali vedoucí branky o šest minut později. V pokutovém území poslal Thomas přihrávku na levou stranu, kde se efektivně vyhnul protihráči Wouter Marinus a překvapivou přízemní střelou zamířil k bližší tyči, rozhozený Ruiter tentokráte reagovat nedokázal.

Nicméně domácím vydrželo vedení pouhých deset minut, vyrovnat totiž dokázal francouzský útočník Haller. Ten převzal balón po nádherné kolmici Ayouba a podél brankáře Begoise rozvlnil síť střelou z deseti metrů. Zwolle mohlo jít krátce po půl hodině hry opět do vedení, po centru van Hintuma hlavičkoval Veldwijk a s lehkou tečí brankáře Ruitera orazítkoval tyč, balón se pak odrazil zpět do pole.

Ještě do přestávky zahrozil hostující Ayoub, který hlavou mířil těsně vedle levé tyče. Šest minut po změně stran vypálil z hranice pokutového území domácí Brama, nicméně mířil příliš vysoko. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl dostat Zwolle opět do vedení aktivní Veldwijk, jenže jeho další hlavičku se štěstím zlikvidoval hostující strážce. V 82. minutě mohl na druhé straně skórovat Barazite, jeho tvrdou bombu z hranice brankového území zneškodnil Begois.

Hosté si výrazně zkomplikoval svou situaci v 85. minutě, kdy Mark van der Maarel stáhl k zemi unikajícího Thomase a za zmaření vyložené brankové příležitosti inkasoval červenou kartu, navíc byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil střídající Stefan Nijland, jenže střela se mu vůbec nepovedla a hostující branku o pořádný kus přestřelil.

Domácí stihl trest za tento moment v samém závěru utkání, kdy Sainsbury podrazil v šestnáctce střídajícího Joostena a tentokráte byl nařízen pokutový kop ve prospěch hostů. K němu se postavil Haller a střelou do protipohybu Begoise poslal balón přesně do pravé šibenice, Zwolle už nemělo na odpověď žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele