základní část, 13. kolo
22.11.2015 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Excelsior 0:0

Hráči Heraclesu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti Excelsioru a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně v bezbrankovém poměru, oba celky sehrály vyrovnanou partii ve všech ohledech. Domácí výběr se prozatím udržel na čtvrtém místě se šestadvaceti body a na vedoucí Ajax ztrácí bodů šest. SBV má na kontě bodů šestnáct a je jedenácté. V domácím dresu nastoupil v základní sestavě český útočník Jaroslav Navrátil a byl střídán v 62. minutě.

Domácí poprvé v zápase zahrozili v 17. minutě, kdy využil Gosens povedeného signálu od Fledderuse a z bezprostřední blízkosti napálil boční síť. Přesně v polovině úvodního dějství zahrozili hosté, když se Kuwas uvolnil na levé straně a poslal přihrávku před branku na van Weerta, který z hranice brankového území tečoval balón těsně vedle pravé tyče. Excelsior se znovu ozval zhruba po půl hodině hry.

Po střele z větší vzdálenosti od van Mieghema vyrážel gólman Castro míč před sebe a dorážející van Weert trestuhodně minul domácí svatyni. Zhruba deset minut před přestávkou mířil ke vzdálenější tyči Mattheij a brankář Castro tygřím skokem jednoruč zabránil jistému gólu, následná dorážka šla nad břevno. Heracles se opět ozvalo pět minut po změně stran, kdy se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Fledderus.

Ten vypálil levačkou a jeho dobrá rána proletěla jen těsně nad horní tyčkou. O dvě minuty později se ve stoprocentní možnosti ocitl Kuwas, jenže jeho střelu doprostřed branky dokázal na poslední chvíli zablokovat jeden z hráčů Almela. V 65. minutě vystřelil z osmnácti metrů van Mieghem a brankář Castro dokázal u své levé tyče balón vyrazit. O pět minut později hlavičkoval van Weert a Castro pro jistotu přizvedl míč nad svou branku.

V 74. minutě se dostal do gólové možnosti Stans, jenže rána mu vůbec nesedla a zamířil hodně nepřesně. Za další tři minuty pálil nebezpečně z hranice šestnáctky aktivní van Mieghem, jeho dobrou ránu opět zlikvidoval strážce Almela. Do poslední velké možnosti nedělního utkání se dostal střídající Tannane v 79. minutě, když si elegantně zpracoval balón na prsa a z dvanácti metrů minul břevno o pár centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele