základní část, 22. kolo
06.02.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2:0

Český útočník Jaroslav Navrátil zaznamenal svou třetí trefu v sezóně a jeho gól z 81. minuty pomohl Heraclesu v pojištění třech bodů v souboji se Zwolle. Domácí tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti už na čtyři zápasy a alespoň do neděle se posunuli na třetí místo tabulky. PEC z posledních čtyř zápasů získal jen bod a dál se utápí v menší výsledkové krizi.

Dva zápasy v řadě se klubu z Almela nepodařilo skórovat. A tuhle nelichotivou bilanci nakonec prolomil až po přestávce, i když si už v první půli vytvořil nějaké gólové příležitosti. V 8. minutě prověřil Gosens připravenost gólmana van der Harta, v 17. minutě pak z levé strany nacentroval na Weghorsta, který hlavičkoval nad branku.

Hosté dvakrát zahrozili Beckerem, který už v 9. minutě musel nahradit zraněného van Polena, na pozorného brankáře Castra si ovšem nepřišel. Jinak byl i nadále o něco lepší Heracles. Ve 33. minutě zahodil velkou možnost Weghorst, jemuž adresoval pěknou přihrávku Bel Hassani, sám před van der Hartem ale selhal v koncovce.

V 54. minutě už přece jenom udeřilo. Bel Hassani využil na hranici vápna zaváhání jednoho z protihráčů, narovnal si míč na pravačku a umístil ho přesně k tyčce. Až tenhle moment Zwolle vyburcoval k větší aktivitě v ofenzívě. Lam ovšem mířil nad břevno, v 62. minutě nedokázal Veldwijk přesně zamířit a z přímého kopu neuspěl ani Nijland.

Svěřenci Johna Stegemana následně spálili další dvě možnosti, Weghorst a Bel Hassani zase nevyzráli na van der Harta. Poté si již vzal slovo Navrátil, jenž v 64. minutě nahradil svého nového konkurenta v útoku Kadu. Gonzalo García na něj poslal přesný pas a Čech jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího van der Harta.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele