základní část, 20. kolo
28.01.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 1:2

Favorizovaný Feyenoord Rotterdam se dále trápí a nyní už tento adept na zisk mistrovského titulu prohrál svůj čtvrtý ligový duel v řadě za sebou, vedoucí duo se mu výrazně vzdaluje. Rotterdamský celek se po porážce s Heerenveenem v poměru 1:2 sice udržel na třetí příčce se ziskem šestatřiceti bodů, ovšem na PSV ztrácí propastných jedenáct bodů a na Ajax ještě o jeden bod více. Jeho čtvrteční protivník se posunul na jedenáctou pozici se šestadvaceti body.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a už v 6. minutě se mohli dostat do vedení. Po přihrávce na pravou stranu a následném centru Karsdorpa hlavičkoval z deseti metrů Kramer a jeho povedený pokus vyškrábl gólman Mulder jednoruč nad svou branku. Přesně po odehrané čtvrthodině zahrozili na druhé straně hosté. Dlouhý nákop Cavlana vyrazil brankář Vermeer s vypětím všech sil před sebe a poté si fantasticky poradil i s dorážkou volného Thorsbyho.

V 19. minutě ukázal své umění Elia a patičkou uvolnil nabíhajícího El Ahmadiho, jeho střela z první těsně minula pravou tyčku. O tři minuty později po skvěle zahraném přímém volném kopu El Ahmadiho hlavičkoval nebezpečně Vejinovič a famózní Mulder vyrazil balón do strany. Hosté nevyužité šance soupeře potrestali a zhruba pět minut před přestávkou se dostali do vedení. Svůj čtvrtý ligový gól v tomto ročníku zaznamenal Henk Veerman.

Ten si po přihrávce Cavlana a následné kolmici Larssona naběhl za obranu soupeře do pokutového území a dloubákem poslal míč do sítě kolem gólmana Vermeera - 0:1. Ihned po přestávce po střele Joeyho van den Berga z hranice pokutového území vytěsnil Vermeer míč do strany a nabíhající Thorsby napálil trestuhodně jen břevno. Stejný hráč se dostal do další obrovské možnosti o devět minut později a ani tentokráte neuspěl.

Po přiklepnutí Veermana před ním zívala odkrytá branka, nyní dokonce prostor tří tyčí vůbec netrefil. Dvacet minut před koncem neuspěl Cavlan v tváří tvář proti Veremeerovi a hosté byli za svou malou produktivitu potrestáni z následné akce. Po dlouhém pasu za obranu a hlavičce Kuijta vystřihl parádní nůžky Anass Achahbar a ze čtrnácti metrů s pomocí břevna usměrnil míč do sítě, tento gól určitě bude patřit mezi nejhezčí v celém ročníku.

V 80. minutě mohl hostům vrátit vedení Cavlan, jeho přízemní pokus vykopával až z brankové čáry Kongolo. Heerenveen se dočkal zaslouženého vedení o čtyři minuty později a byl to vítězný gól. Po obrovském závaru v šestnáctce soupeře vystřelil z otočky kapitán van den Berg a balón zapadl přesně ke vzdálenější tyčce.

Za další tři minuty mohl vyrovnat Vilhena z přímého volného kopu, jenže orazítkoval pouze horní tyčku. V samém závěru mohli hosté ještě dvakrát zvýšit svůj náskok. Nejprve se v 89. minutě ocitl sám před Vermeerem Mitchel te Vrede, ale gólman Feyenoordu dokázal jeho pokus zlikvidovat. V první nastavené minutě trefil Marzo svého ležícího spoluhráče Otigbu těsně před brankovou čarou, tato neproměněná šance nakonec hosty až zase tolik mrzet nemusela.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, sc-heerenveen-nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

V tejto forme asi ťažko, budem rád za jednogólové víťazstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pánové bok domrdali v poslední hrací den tohoto kola vše co mohli . 2 zápasy- skončily prohrou favorita .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele