play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
15.05.2016 14:30 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

FC Utrecht - PEC Zwolle 5:2

Hráči Utrechtu po úvodní bezbrankové remíze na půdě soupeře tentokráte přehráli konkurenční Zwolle rozdílem třídy a po výhře 5:2 postoupili do závěrečné fáze kvalifikace Evropské ligy, kde o předkolo budou bojovat s Heracles. Domácí rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, kde vedli už 3:0, ve druhém dějství i přes dva inkasované góly náskok snadno udrželi. Střelecky se probudil kanonýr Sébastian Haller, který skóroval hned dvakrát.

Útočník Utrechtu se prosadil z první vážnější akce v 5. minutě, kdy po přihrávce Barta Ramselaara dopravil míč zblízka ve skluzu do odkryté svatyně. Po čtvrthodině hry byl blízko vyrovnání Bouy, ale hlavou z osmi metrů poslal míč pouze do břevna. Ihned na to střílel z úhlu nebezpečně Queensy Menig, nicméně brankář Bednarek výborným zákrokem vyrazil míč před sebe a poté mu pomohli spoluhráči.

Utrecht navýšil svůj náskok přesně v polovině první půle, kdy se prosadil Ramselaar. Ten po přihrávce od Hallera předvedl sólo přes čtvrtinu hřiště a následně zamířil po zemi přímo mezi nohy brankáře de Jonga - 2:0. Utrecht pokračoval v tlaku i nadále a ve 28. minutě dokázal přidat třetí trefu. Tentokráte si po přímém volném kopu Baraziteho z levého křídla naběhl na zadní tyč Christian Kum a ramenem z ostrého úhlu šťastně dopravil míč do sítě.

Necelých pět minut po změně stran mohl navýšit náskok domácích Haller, jenže tentokráte zblízka gólmana de Jonga nepřekonal. Hostům svitla naděje na postup v 53. minutě po snížení Meniga. Ten obdržel nahrávku od Wouta Bramy a z levé strany s pomocí teče vracejícího se Leeuwina dopravil balón obloučkem za záda gólmana Bednarka. O tři minuty později netrefil Menig ve stoprocentní šanci míč, PEC si hodně zkomplikovalo situaci v 60. minutě.

Bart van Hintum totiž fauloval Streidera a po druhé žluté kartě se musel předčasně pakovat do kabin. Za další dvě minuty vedl Utrecht opět o dva góly, když po pasu Amrabata dopravil míč z voleje do sítě Giovanni Troupee. Zwolle ještě snížilo na 2:4 ze svého pohledu v 65. minutě, kdy se do odraženého míče opřel Brama a nádhernou ranou z dvaceti metrů uklidil balón k levé tyči.

Poslední slovo ale přeci jen měl znovu Utrecht. Po faulu střídajícího Dekkera na střídajícího Rubina v pokutovém území si míč postavil Haller a přízemní střelou z jedenácti metrů bez problémů pokořil brankáře de Jonga, v 73. minutě tím uzavřel gólový účet nedělního duelu. Ve zbývajícím průběhu se již zápas dohrával pouze z povinnosti.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele