základní část, 19. kolo
24.01.2016 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - PEC Zwolle 1:0

Hráči Utrechtu pokrčují ve skvělých výkonech od konce listopadu a nyní v domácím prostředí vybojovali další tříbodový zisk po těsném vítězství 1:0 nad konkurenčním Zwolle. V tabulce se tak posunuli na solidní páté místo s dvaatřiceti body a s dosavadním průběhem mohou být spokojeni. PEC naopak nedokázalo navázat na úvodní vítězství proti Heerenveenu v poměru 5:2 a v Eredivisii je stále na osmé pozici s osmadvaceti body.

Utkání bylo po celou dobu hodně vyrovnané a spíše to vypadalo na nerozhodnou bezbrankovou remízu, domácí nakonec rozhodli o svém vítězství v 87. minutě zásluhou Ruuda Boymanse. Utrecht mohl jít do vedení již v 8. minutě, kdy po nádherné kolmici Ramselaara vypálil z deseti metrů hvězdný Haller, nicméně gólman van der Hart dokázal jeho ránu vyrazit a poté hostující defenzíva odkopla balón do bezpečí.

Francouzský ostrostřelec dokázal rozvlnit síť krátce po odehrané čtvrthodině, jenže branka nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Domácí pokračovali v aktivitě i nadále a ve 24. minutě vystřelil velmi nebezpečně z hranice pokutového území Ayoub. Jeho dobrou táhlou ránu ale i tentokráte brilantně zlikvidoval brankář van de Hart. Hosté se poprvé ozvali až krátce po odehrané půl hodině.

Do samostatného sóla se dostal Veldwijk, avšak poté zaváhal a s výborným obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal van de Maarel. O pár minut později znovu zafungovala spolupráce Hallera s Ramselaarem. První jmenovaný uvolnil svého spoluhráče nádhernou patičkou a ten stanul v tváří tvář proti hostujícímu strážci, nicméně proti jeho dobře umístěné ráně znovu brilantně zasáhal van de Hart.

V závěru první půle útočná snaha obou celků upadla a v podobném duchu se hrálo také po změně stran. Domácí výběr se dočkal kýženého gólu tři minuty před koncem. Po přímém volném kopu Ayouba z pravé strany se na hranici brankového území uvolnil Boymans a ve skluzu zamířil zblízka přímo pod horní tyčku. V nastaveném čase ještě mohl zvýšit vedení střídající Barazite, tentokráte však po pasu Ayouba nikým nehlídán zamířil těsně vedle.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, peczwolle.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Budu rád za1 hcs to být nemusí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele