základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 2:2

Fotbalisté Vitesse Arnhem nedokázali zvítězit na půdě Twente a po výsledku 2:2 si tak kvalifikaci o Evropskou ligu nezahrají. V letošním ročníku Eredivisie obsadili konečné deváté místo s šestačtyřiceti body a za osmým Zwolle zaostali o body dva. Domácímu Enschede šlo pouze o vylepšení umístění v dolní polovině tabulky, nakonec skončilo třinácté se čtyřiceti body. Arnhemu nestačilo na tři body ani vedení 1:0 a 2:1.

Vitesse se dostalo do vedení z ničeho nic už ve 3. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany nedokázal zachytit balón brankář Marsman a ten se poté odrazil od nohy Bruna Uviniho těsně za brankovou čáru, vlastnímu gólu již nezabránil ani dva vracející se hráči. Hosté mohli zvýšit svůj náskok ve 25. minutě, ale po křižné střele vytěsnil gólman Marsman balón mimo dosah tří tyčí. Twente dokázalo vyrovnat z ničeho nic ve 27. minutě zásluhou Zakarii El Azzouziho.

Ten po přihrávce Cabrala vypálil z nějakých dvaceti metrů a zamířil přesně do pravého horního rohu, brankář Room neměl nárok. Dvě minuty před přestávkou mohl znovu dostat hosty do vedení Ibarra, když si navedl míč blíže do středu pokutového území soupeře. Poté vypálil z dvanácti metrů a Marsman konečky prstů vytáhl balón nad horní tyčku. Osm minut po změně stran měl na hlavě druhý gól Vitesse kapitán Kašia.

Jeho pokus mířil přímo pod břevno, avšak Marsman ukázkově jednoruč vytáhl míč na rohový kop. Arnhem se dočkal zaslouženého vedení v 61. minutě. Yuning Zhang se dostal k hlavičce po centru z pravého křídla a míč usměrnil do sítě do protipohybu Marsmana. Nicméně Enschede od této chvíle opět přepnulo na vyšší obrátky, na konečných 2:2 srovnával o pět minut později Chinedu Ede, který využil nádherné přihrávky od Cabrala.

Tento pětadvacetiletý útočník vyslal do brejku právě Edeho, který už následně s přehledem přeloboval bezmocného Rooma. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl domácí poprvé poslat do vedení Ziyech, nicméně proti byl strážce Vitesse, který vyboxoval balón do bezpečí. V 85. minutě neuspěl Ibarra v tváří tvář proti Marsmanovi a když ve čtvrté nastavené minutě na opačné straně Zieych sám proti Roomovi trestuhodně zamířil příliš vysoko, tak se skóre zápasu nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele