základní část, 32. kolo
20.04.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SBV Excelsior 2:0

Hráči Twente dokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a porazili ho 2:0, i když góly dávali až v samém závěru. Hosté dlouho sahali po důležitém bodu za bezbrankovou remízu, ale zápas nakonec dohrávali v deseti a konec utkání jim nevyšel. Twente se v tabulce udrželo na třináctém místě s devětatřiceti body a před Rodou už má nedostižný osmibodový náskok, naopak za dvanáctým Heerenveenem je jen o dva body.

V úvodní čtvrthodině se hrálo z obou stran opatrně, první šance byla k vidění v 18. minutě. Do ní se dostal hostující Vermeulen, který obdržel přihrávku na pravou stranu a poté prošel až do šestnáctky. Jenže tam si dal míč daleko od kopačky a brankář Marsman mu ho dokázal na poslední chvíli vypíchnout. O dvě minuty později hrozilo SBV znovu, když po krásné kolmici za obranu pálil z pravého rohu pokutového území těsně vedle vzdálenější tyče Elbers.

Domácí měli velkou možnost dostat se do vedení zhruba deset minut před přestávkou. Jurgen Matheij totiž ve vlastní šestnáctce jasně podrazil Jersona Cabrala a navíc byl za tento faul potrestán žlutou kartu. Míč si na penaltový puntík postavil právě Cabral, ale pokutový kop nezahrál dobře, gólman Muyters dokázal nadvakrát zkrotit balón v rukavicích. Strážce Excelsioru se znovu vytáhl ve 40. minutě, kdy dokázal brilantně vyrazit hlavičku z osmi metrů.

Druhé dějství bylo dlouhou dobu vyrovnané a vyložené příležitosti chyběly, k prvnímu vážnějšímu momentu došlo až v 70. minutě. Po rohovém kopu vyrážel Muyters míč na nohu volného Zakarii El Azzouziho, jehož přízemní střelu vykopl jeden z hostujících hráčů z brankové čáry. SBV se dostalo do velkých komplikací v 82. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen právě Matheij, který před hranicí pokutového území podrazil Cabrala.

Z následného přímého volného kopu zahrozil Cabral a pravou tyčku minul vskutku o pár decimetrů. Stejný hráč se nakonec prosadil v 85. minutě a otevřel tedy skóre středečního duelu. Po krásném pasu za obranu od Edeho si naběhl na pravou stranu a poté z ostrého úhlu poslal míč pod gólmana Muyterse přímo na zadní tyč. O pět minut později přidal definitivní pojistku El Azzouzi, který se po centru Theskera trefil hlavou z hranice brankového území k levé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele