základní část, 30. kolo
10.04.2016 16:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 0:1

Hladový Feyenoord dokázal potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Twente, posedmé v řadě zvítězil a získal možná rozhodující tři body v boji o udržení třetí pozice. Čtyři kola před koncem vede před čtvrtým Utrechtem už o šest bodů. Autorem jediného gólu se nakonec stal Michiel Kramer, jenž skóroval zhruba po čtvrthodině hry.

Asi nejdůležitějším faktorem pro úspěch rotterdamského celku byla kvalitnější záloha, vedená především El Ahmadim. V útoku byli hosté nebezpečnější, z čehož rezultovala branka ve 13. minutě. Elia pronikl do šestnáctky a jako štírek se protáhl kolem několika protihráčů, předložil míč na Kramera, který pohodlně zacílil.

Feyenoord na hřišti v první půli i nadále vládl. Jediné, co svěřence Giovanniho van Bronckhorsta zradilo, byla koncovka. Navýšit vedení mohl například Kuijt, kdyby nestál v ofsajdu, o deset minut později také Kramer, nicméně jeho hlavičku fantasticky zlikvidoval tygřím skokem gólman Marsman.

Hostující stratég svoje mužstvo už předem varoval, odkud bude hrozit největší nebezpečí, a logicky ukázal na Ziyecha. Toho jeho mužstvo opravdu výtečně bránilo, takže Maročan mohl zahrozit vlastně jen ze dvou standardek ze druhé půle. Během nich se Vermeer zapotil, ovšem oba střelecké pokusy dokázal polapit.

Jinak však Feyenoord neměl v Enschede vlastně absolutně žádný problém těsný náskok udržet. Trefit se mohl po přestávce několikrát Vilhena, který to povětšinou zkoušel z dálky, ale ani jednou se mu nepodařilo rozvlnit síť. Kuijt taktéž neseřídil dobře svá mířidla a Elia svou ránu z voleje poslal rovněž mimo.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele