základní část, 25. kolo
27.02.2016 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 2:0

Fotbalisté Twente pokračují ve své krasojízdě v jarní části sezóny a nyní si na konto připsali již páté vítězství v řadě za sebou, tabulkou Eredivisie tak po hodně nepovedeném podzimu stoupají stále výše. V tuto chvíli poskočili na dvanácté místo s jednatřiceti body o bod před Den Haag. Jejich sobotní konkurent má o tři body více a je stále desátý, jenže v současnosti disponuje špatnou formu a po výsledku 0:2 prohrál v holandské lize potřetí v řadě.

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří poprvé zahrozili již ve 3. minutě. Po hrubce Tibblinga vystřelil z velké dálky Idrissi a jeho dobrou ránu musel gólman Marsman odvracet na rohový kop. V dalších minutách byli u míče častěji domácí a dostali se k zahrání několika rohových kopů, jejich aktivita vyústila ve vedoucí trefu krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se o úchvatnou kombinaci postarali Ziyech s ter Avestem.

Toto duo si na pravé straně hned dvakrát vyměnilo míč, poté druhý jmenovaný poslal prudkou přihrávku před branku, kde se do zakončení natlačil Zakaria El Azzouzi a zblízka propálil bezmocného gólmana Padta. Od tohoto momentu bylo na obou stranách k vidění mnoho nepřesností v rozehrávce, k ohrožení jakékoliv branky nedošlo ani po několika standardních situací. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil

Zhruba pět minut po přestávce vystřelil z přímého volného kopu Rusnák, nicméně pro balón si bez větších potíží doběhl Marsman. Groningn byl v dalších minutách v ofenzívě naprosto bezzubý a nedokázal si vypracovat jedinou gólovou šanci, jeho odpor byl definitivně zlomen deset minut před koncem. V 80. minutě po rychlém přečíslení čtyři na čtyři dostal krásnou zpětnou přihrávku od Mokotja nabíhající Jerson Cabral a z dvanácti metrů zamířil přímo pod břevno.

Ve zbývajícím průběhu se hrálo ve volnějším tempu a domácí s přehledem dvoubrankový náskok udrželi. Enschede se pokusí svou úspěšnou šňůru prodloužit v příštím kole na půdě konkurenčního Den Haagu, Groningen naopak bude chtít přerušit svou mizérii v domácím prostředí s vedoucím PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele