základní část, 24. kolo
20.02.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Twente - Cambuur Leeuwarden 3:0

Twente potvrdilo stoupající formu, před vlastními fanoušky bez větších problémů skolilo 3:0 poslední Cambuur a připsalo si historicky 750. výhru v Eredivisie, celkově už čtvrtou v řadě. I nadále se tak vzdaluje sestupovému pásmu. Klub z Leeuwardenu, vedený novým trenérem Marcelem Keizerem, zaznamenal naopak už sedmou prohru za sebou.

Oba týmy toho mají vlastně celkem dost společného. Jak domácí, tak hosté angažovali nového trenéra, jenže změny u obou mají v tuhle chvíli naprosto jiné výsledky. Keizer, který do této chvíle šéfoval mužstvům pouze na druholigových trávnicích, neprožil vůbec povedený debut v nejvyšší soutěži. Soupeř byl prostě jednoznačně lepší.

Žádné výrazně změny v sestavě cambuurský stratég neudělal. Možná i proto Twente už zpočátku vědělo, jak na svého soka nejsnadněji vyzrát. Brankář a kapitán v jedné osobě Nienhuis musel nejprve likvidovat šanci aktivního Ziyecha, jenž napřáhl svou levačku a vystřelil velmi dobře zpoza vápna.

Ve 27. minutě hosté inkasovali po individuální chybě. Dammers totiž na vlastní polovině zbytečně ztratil míč, toho se chopil Ziyech, který prokličkoval až do vápna, přeloboval Nienhuise a Peersman ve snaze odkopnout míč do bezpečí zamířil do vlastní svatyně. O pár chvil později navýšil náskok nechytatelnou a krásnou ránou do šibenice Cabral.

Ve druhém poločase si už mužstvo Reného Hakena bez větších problémů hlídalo tři body. V nastavení se mu pak podařilo přidat ještě třetí zásah. Alvarenga totiž zezadu nepatrně kopl do protihráče, za zmaření zjevné bankové možnosti byl vyloučený a ještě se kopala penalta. Ziyech s ní naložil velmi drze, panenkovským dloubákem překonal Nienhuise.

Autor: Patrik Sandev / cambuur.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele