základní část, 16. kolo
12.12.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - BV De Graafschap 2:1

Velmi důležitý zápas o záchranu nakonec zvládl lépe favorizovaný domácí celek, který zásluhou vítězné branky v první nastavené minutě porazil konkurenční De Graafschap 2:1. V tabulce se tak prozatím udržel na šestnácté pozici se třinácti body, hosté jsou stále poslední osmnáctí s pouhými pěti body. Twente dokázalo otočit vývoj utkání i přesto, že více jak hodinu hrálo bez vyloučeného brankáře Nicka Marsmana.

O tříbodovém zisku Enschede rozhodla jeho největší hvězda Hakim Ziyech, který se letos v Eredivisii trefil již podeváté. Do utkání lépe vstoupili domácí a poprvé zahrozili v 8. minutě. Z hranice šestnáctky totiž vypálil Cabral a po jeho ráně si první dobrý zákrok připsal brankář Jurjus. O necelých dvacet minut později po rohovém kopu Ziyecha a následné hlavičce vypálil u přední tyče Tapia, jenže z ostrého úhlu hostující svatyni přestřelil.

Domácí se dostali do hodně svízelné situace ve 29. minutě. Po krásné kombinaci na jeden dotek totiž jasně fauloval gólman Marsman unikajícího Kabaseleho ve vlastní šestnáctce, byl vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti a navíc byl nařízen pokutový kop. Místo něj se mezi tři tyče postavil mladíček Drommel. Z penaltového puntíku rozezvoněl levou tyč Cas Peters, nicméně dorážející Andrew Driver následně zamířil přímo pod horní tyčku.

Oslabené Twente dokázalo po tomto momentu zmobilizovat síly a o dvě minuty později vyrovnalo. Po přímém volném kopu z levé strany se na hranici brankového území uvolnil Joachim Andersen a akrobaticky usměrnil balón přesně k pravé tyčce. Další větší příležitost byla k vidění až po necelé hodině hry, kdy střelu z velké vzdálenosti vytěsnil Drommel na rohový kop. Ihned na to mohl Cabral otočit vývoj sobotního střetnutí.

Ten po pasu z pravého křídla jemnou tečí lízl balón a ten narazil do tyče, brankář Jurjus neměl vůbec žádnou šanci reagovat. V 79. minutě obdržel skvělou přihrávku za obranu Oosterwijk, jenže v zakončení zaváhal a balón poslal pouze do středu branky do náruče Jurjuse. O tři minuty později hlavičkoval na druhé straně střídající Vida a horní tyčku o kousek minul. Když už se zdálo, že zápas skončí nerozhodným výsledkem, tak udeřil kapitán Ziyech.

Marocký záložník obdržel přihrávku na levou stranu, prošel až do pokutového území a ukázkovou střelou ze čtrnácti metrů do bližšího horního rohu rozvlnil síť. Twente v závěrečném utkání letošního kalendářního roku zavítá na půdu silného Arnhemu, De Graafschap se v Amsterdamu pokusí překvapit vedoucí Ajax.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, degraafschap.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele