základní část, 6. kolo
20.09.2015 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 2:0

Fotbalisté Alkmaaru pokračují ve své mizérii na domácí scéně a tentokráte prohráli na půdě konkurenčního Groningenu v poměru 0:2, v tabulce mají po šesti zápasech stále jen pět bodů a nachází se až na čtrnáctém místě tabulky. Nedokázali tak napravit porážku 2:3 v základní skupině Evropské ligy na půdě srbského Partizanu Bělehrad. Groningen uspěl na ligové scéně podruhé za sebou a s deseti body se posunul na osmé místo ligové tabulky.

V úvodní dvacetiminutovce měli navrch hosté a snažili se nají mezírku v defenzívě soupeře, ovšem jejich akce většinou končily kvůli nepřesné rozehrávce. Do prvního náznaku šance se dostal Alkmaar ve 12. minutě, jenže hlavičkující Haps mířil mimo tři tyče. Groningen se poprvé ozval přesně v polovině úvodního poločasu, kdy po přihrávce Hateboera pálil v pokutovém území z první Brian Linssen o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.

V dalších minutách se po standardních situacích musel spíše ohánět domácí strážce Padt, nicméně Groningen se zničehonic dostal do vedení ve 31. minutě. Po dlouhém nákopu do pokutového území soupeře se po narážečce Linssena odhodlal ke skákavé střele ze čtrnácti metrů Hoesen a brankář Rochet vyrážel míč před sebe. K němu se bleskově dostal aktivní Linssen a ze sedmi metrů ho chladnokrevně uklidil do sítě.

Až do konce úvodního dějství hráli hosté v křeči a i přes nebezpečné centry do pokutového území si žádnou větší gólovku nevypracovali. Po změně stran výrazně oživil hru domácích střídající Mimoun Mahi a zhruba po pěti minutách strávených na hřišti pálil z přímého kopu do náruče gólmana Rocheta. Ihned nato zahrozil dvakrát Alkmaar. Lewis nejprve pálil po sprintu přes půlku hřiště vysoko nad, De Leeuw nedokázal usměrnit balón do odkryté svatyně.

Zhruba po hodině hry musel několikrát zasahovat brankář Padt, klíčovou úlohu ale sehrál až v 78. minutě. Do samostatného úniku se totiž dostal střídající Mühren, nicméně proti jeho dělovce předvedl domácí strážce skvělý reflexivní zákrok. V samém závěru už hrálo AZ vabank a Groningen přidal pojistku v páté nastavené minutě zásluhou Mahiho. Po nepřesné rozehrávce Hapse přišla kombinace na jeden dotek a za obranu si naběhl právě Mahi, který z pravé strany z deseti metrů zamířil přímo ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele