základní část, 31. kolo
15.04.2016 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Twente 1:1

Hráči De Graafschapu získali v páteční předehrávce velmi důležitý bod v boji o záchranu a prozatím zvýšili svůj náskok na poslední Cambuur na dva body. V domácím prostředí se rozešli smírně s favorizovaným Twente v poměru 1:1, vyrovnávací trefu vsítili i v oslabení až čtyři minuty před koncem. Enschede tak nedokázalo napravit minulou domácí porážku s Feyenoordem a v tabulce Eredivisie se stále nachází na třinácté příčce se šestatřiceti body.

Do utkání lépe vstoupili domácí a už v 10. minutě se mohli dostat do vedení. Po hezké kombinaci se totiž dostal ke střele z hranice pokutového území Peters a napálil pravou tyčku Marsmanovy svatyně. Přesně o deset minut později zahrozili poprvé hosté, kdy si na nádhernou kolmici od Edeho naběhl Schilder. Proti němu však skvěle vyběhl brankář Jurjus a hostující záložník následnou přihrávkou na brankové území nikoho ze spoluhráčů nenašel.

Twente se dostalo do vedení krátce po odehrané půlhodině, kdy se prosadil Jerson Cabral. Ten si po přihrávce od ter Avesta navedl míč blíže do středu hřiště a poté nádherně vypálil levačkou z více jak třiceti metrů, jeho skvostná kroucená rána zaplavala přímo ke vzdálenější tyči. Domácí na tuto nádhernou trefu mohli odpovědět ve 34. minutě, jenže v samostatném úniku zklamal El Jebli, který nakonec uklidil míč o půl metru vedle pravé tyče.

De Graafschap si hodně zkomplikoval situaci po hodině hry, kdy byl vyloučen ze hry Jeroen Tesselaar. Ten obdržel první žlutou kartu v 57. minutě a o necelé tři minuty později to přehnal s důrazem u postranní čáry, kde zbytečně příliš tvrdě sestřelil protihráče. Hosté ve zbývajícím průběhu kontrolovali průběh zápasu a šli si pro tři body, jenže domácí přeci jen z ničeho nic vyrovnali zásluhou střídajícího Piotra Parzyszeka v 86. minutě.

Dvaadvacetiletý polský útočník pobyl na hřišti sotva dvanáct minut a hned se stal hrdinou svého výběru. Po dlouhém nákopu z pravé strany nejprve Parzyszek prodlužoval hlavou do středu pokutového území. Tam se však defenzíva Twente vůbec nedohodla a odkopla míč opět jen k Parzyszekovi, který ho vzápětí z osmnácti metrů poslal k pravé tyči. Brankář Marsman si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele