základní část, 8. kolo
04.10.2015 16:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 3:1

Alkmaar potvrdil dobrý výkon ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy proti Bilbau, získal své čtvrté vítězství v řadě a po nevalném začátku sezóny šplhá tabulkou výše. Proti Twente, které se po porážce 1:3 propadlo do záchranářského pásma, to v první půli domácím malinko drhlo, v té druhé si však za třemi body jednoznačně došli.

Klíčovým mužem utkání se stal útočník Vincent Janssen, nová letní posila z Almere City, který zaznamenal vůbec své první dva zásahy v Eredivisie. Právě on dvěma brankami v rozmezí devíti minut definitivně zlomil odpor soupeře. Když na jeho trefy navázal i Guus Hupperts, nebylo co řešit. Hosté stačili pouze korigovat Hakimem Ziyechem.

Jako by Alkmaar po vysilujícím utkání v rámci evropských pohárů hledal v první pětačtyřicetiminutovce síly. Ale jestli to byla jen jakási taktika, kterou Twente ukolébal ke spokojenosti, aby pak po přestávce udeřil, pak to byl od kouče Johna van den Broma rozhodně mistrný tah.

Domácí stratég si moc dobře uvědomoval, odkud hrozí to největší nebezpečí. Svému obránci Luckassenovi evidentně nařídil, aby se nehnul od největší hvězdy Ziyecha, a i když ten nakonec přece dokázal skórovat, pro gólmana Coutinha nepředstavoval takové nebezpečí. Twente se celkově směrem dopředu moc neprosazovalo.

AZ byl určitě aktivnějším celkem a Janssen byl pro hosty určitě tou největší hrozbu. První branky se ovšem dočkal až v 64. minutě. Van Overeem byl na pravé straně úplně sám, pouze předložil přihrávku na bližší tyč, kam si naběhl jeho spoluhráč a ten bez větších problémů střelou z blízkosti překonal gólmana Drommela.

O pár minut později domácí navýšili vedení. Střídající Haye centrem z levé strany našel Janssena, který hlavou usměrnil míč na zadní tyčku. V 79. minutě pak pečetil tři body Hupperts, jenž si narovnal míč na levačku a zamířil přesně k tyči. Ziyech osm minut před koncem pak krásným pokusem do šibenice jen snižoval.

Autor: Patrik Sandev / fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi to líbí ! :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele