základní část, 20. kolo
27.01.2016 18:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Cambuur Leeuwarden 3:1

Fotbalisté Alkmaaru pokračují na začátku nového roku ve velmi dobrých výkonech a nyní už potřetí v řadě zvítězili, když doma přehráli zachraňují se Cambuur 3:1. V tabulce se tak posunuli na deváté místo s osmadvaceti body a jejich stíhací jízda za pohárovými příčkami je prozatím úspěšná. Domácí rozhodli o svém vítězství již v úvodní dvacetiminutovce, kde skórovali hned třikrát, soupeř se pouze zmohl na snížení zhruba dvacet minut před koncem.

Cambuur naopak na první body v roce 2016 čeká a v tabulce je pořád na předposlední sedmnácté pozici se třinácti body. AZ vstoupilo do středečního duelu velmi aktivně a už ve 2. minutě se dostalo do vedení. Po krásném pasu za obranu převzal míč na levé straně Dabney dos Santos a poté ho po zemi předložil před branku, kde skluzující Vincent Janssen rozvlnil bez větších potíží síť, brankář Nienhuis byl bez šance na úspěch.

Po necelé čtvrthodině hry zvýšil vedení Alkmaaru Joris van Overeem. Ten využil nádherné kolmici za defenzívu soupeře od Jahanbakhshe a před strážcem Cambuuru zachoval chladnou hlavu, jeho lob bez větších problémů zapadl do branky. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba po dvaceti minutách hry a opět zafungovala spolupráce jako u prvního gólu. Dabney dos Santos utekl po levém křídle a poté předložil míč do volného prostoru.

Tam si naběhl Janssen a zblízka neměl větší potíže se zakončením, postaral se tak o svou druhou branku v zápase. Stejný hráč mohl zkompletovat hattrick ve 26. minutě, jenže tentokráte na Nienhuise zblízka nevyzrál, ten odvrátil balón na rohový kop. Janssen byl aktivní i nadále a po půl hodině hry mohl napodruhé završit svůj hattrick. Po výborné přihrávce z pravé strany tentokráte v zakončení selhal a hostující svatyni netrefil.

O pár minut později mohl podruhé skórovat van Overeem, nyní však se svým lobem neuspěl a zamířil těsně vedle pravé tyče. Leeuwarden se poprvé ozval až těsně před přestávkou, tvrdou ránu Martijna Barta brilantně odvrátil nad horní tyčku gólman Rochet. Ve druhém dějství domácí s přehledem kontrolovali průběh a jedinou branku obdrželi v 73. minutě z ojedinělé akce. Po nedorozumění v defenzívě se k míči dostal Barto a ukázkovou střelou z osmnácti metrů zamířil přímo ke vzdálenější tyčce, jeho týmu to už stejně nebylo nic platné.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Co předvedeš ted, Alkmaare?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele