základní část, 26. kolo
04.03.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 2:1

Fotbalisté Den Haagu dokázali v páteční předehrávce zastavit rozjetý expres jménem Twente a v domácím prostředí ho zdolali po výsledku 2:1. Domácí tak alespoň částečně napravili dvě nedávné porážky 0:2 a do tabulky si připsali velmi cenné tři body, nacházejí se na jedenácté pozici s třiatřiceti body. Naopak Enschede přerušilo svou šňůru pěti výher v řadě za sebou a v Eredivisii kleslo na třináctou příčku s jednatřiceti body.

Den Haag měl excelentní vstup do zápasu a už ve 2. minutě se dostal do vedení. Po akci na levé straně a následném centru Meijerse se na zadní tyči ocitl zcela osamocený Thomas Kristensen a hlavou zblízka dopravil balón k bližší tyči, brankář Marsman byl bezmocný. Domácí byli blízko dvoubrankovému vedení o pět minut později, kdy z hranice šestnáctky vystřelil Marengo a jeho táhlá střela nakonec orazítkovala břevno.

Domácí měli mírný tlak i v dalším průběhu a svého soupeře přehrávali, znovu dokázali zahrozit po necelé půlhodině. Na levé straně pokutového území to udělal skvěle Meijers a nezištně vypálil ke vzdálenější tyči, kterou minul zhruba o půl metru. Ve 34. minutě po rohovém kopu nakrátko a hezké přízemní kombinaci pálil nebezpečně z deseti metrů Beugelsdijk, ovšem rána mu nesedla a balón letěl zhruba metr nad horní tyčkou.

O dvě minuty později se chvěla konstrukce branky podruhé a znovu to bylo za Marsmanem. Podruhé v zápase mohl skórovat Kristensen, jenže z dvaceti metrů poslal balón pouze do pravé tyčky. V poslední minutě první půle ještě zahrozil Duplan, tentokráte však jeho pokus mířený k přední tyčí výtečným zákrokem zlikvidoval Marsman. Domácí se dočkali zasloužené druhé branky v 52. minutě, když dokázali proměnit pokutový kop.

Po pasu z pravé strany zahrál rukou uvnitř vlastní šestnáctky Uvini, míč si na penaltový puntík postavil Timothy Derijck a střelou doprostřed branky kolem Marsmana rozvlnil síť. Definitivně rozhodnuto mohlo být za dalších pět minut, kdy po přihrávce Duplana pálil do boční sítě nikým nehlídaný Marengo. Hosté přidali až v závěrečné dvacetiminutovce, nicméně více než na snížení se nezmohli.

Nejprve v 73. minutě po pasu Hakima Ziyecha hlavičkoval zblízka El Azzouzi a brankář Hansen naprosto famózním zákrokem vyrazil míč mimo tři tyče. O čtyři minuty později si domácí strážce připsal na konto další brilantní zásah, když po tvrdé střele Agyeponga odvrátil balón do levé tyče a poté zapracovala defenzíva Den Haagu. Twente sice snížilo v 80. minutě zásluhou Ziyecha, který po dlouhém nákopu Mokotja napálil míč z první nádherně pod břevno, jenže na bodový zisk to nakonec nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele