základní část, 8. kolo
04.10.2014 19:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - SC Heerenveen 2:1

Heerenveen vstupoval do utkání s Willemem jako favorit, neboť svěřenci Dwighta Lodewegese v letošní sezóně zatím prohráli pouze jednou a naposledy navíc porazili vedoucí PSV Eindhoven. I na hřišti Tilburgu dlouho vedli, nadějný výsledek však neudrželi a všechny body tak zůstávají na jihu Nizozemska.

Úvod utkání byl z obou stran značně opatrný a první velká šance byla k vidění až v 37. minutě. To domácí chybovali v rozehrávce a po pěkném vysunutí se zjevil sám před brankářem Lamprouem Mark Uth, ale na řeckého gólmana nevyzrál. Zanedlouho už však Lamprou kapituloval. Singraven zatáhl míč po pravé straně a pak ho výborně předložil před bránu na nohu právě Marka Utha a ten neměl problém doklepnout kulatý nesmysl do sítě. Německý forward byl při chuti a po změně stran mohl přidat druhý zásah, ovšem na centr Schmidta těsně nedosáhl.

Skóre se neměnilo ani po hodině hry. Rychlonohý Slagveer pelášil po levé straně na Lamproua, kterého se pokusil překonat střelou na zadní tyč, třiadvacetiletý brankář však jeho záměr vystihl a podržel svůj tým. Od této chvíle se začalo hrát nahoru dolů, akce střídala akci.

Armanteros v 65. minutě z malého vápna pouze trefil gólmana Nordfeldta, aby za malou chvíli aktivní Uth levačkou o chloupek minul domácí svatyni. Na druhé straně přibývali příležitosti Tilburgu, nicméně vynikající Nordfeldt se několikrát vyznamenal.

V 76. minutě už však ani švédský strážce svatyně nemohl nic dělat, když Messaoudovu pumelici z přímého kopu šikovně tečoval do protipohybu gólmana Dries Wuytens. Hráči Heereveenu působili jako opaření, naopak domácí si vytvářeli spoustu šancí.

Tři minuty před koncem základní hrací doby byla za svou aktivitu družina Jurgena Streppela náležitě odměněna. Přízemní střelou na přední tyč se prosadil Terell Ondaan a zajistil tak vítězství pro Willem II.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele