základní část, 34. kolo
17.05.2015 14:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Twente 1:3

Opravdu mizerná pasáž kolem 70. minuty zhatila šance Heerenveenu na úspěch v duelu proti Twente. Generálka před nadcházejícím play-off o Evropskou ligu tak domácím nevyšla podle představ. Hosté si naopak díky vítězství polepšili o jednu příčku a sezónu zakončili na slušném desátém místě.

Tak skvěle přitom mužstvo Dwighta Lodewegese vstoupilo do tohoto utkání. Už po 21 sekundách hry Slagveer využil střílené přihrávky od Veermana a ve skluzu na zadní tyči uklidil balón do prázdné sítě. Ve 27.minutě mohl skórovat také Larsson, jeho snažení však zastavila tyčka Marsmanovy brány.

Twente hrálo v prvním poločase bídně, a to především směrem dopředu. Horší zprávou pro něj ovšem bylo, že chyby se občas tvořily také v jeho defenzívě. Špatnou rozehrávku mohl ve 32. minutě potrestat Veerman, avšak svůj pokus nakonec usměrnil pouze do rukavic pozorného Marsmana.

V nastavení prvního poločasu hosté poprvé vystrčili růžky, hladový po gólu byl Ziyech, jeho dělovku pod břevno ale dokázal zastavit brankář Nordfeldt. V 53. minutě se do další šance dostal Larsson, jeho střela na vzdálenější tyčku však minula kýžený prostor. A pak už iniciativu hry převzal soupeř.

Klíčovým mužem se pro hosty stal Ziyech. Ten nejprve využil přihrávky Kopperse a z hranice malého vápna pohodlně zacílil. Jen o pár chvil později napřáhl zhruba z třiceti metrů a parádně vymetl šibenici. Tři body nakonec pečetil hlavou Engelaar, jenž využil centru z rohového čtvrtkruhu právě od Ziyecha.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele