základní část, 9. kolo
19.10.2014 12:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Cambuur Leeuwarden 2:2

Derby o sever Nizozemska mezi Heerenveenem a Cambuurem dopadl spravedlivou remízou. Domácí v utkání vedli již o dvě branky, pak však během dvanácti minut o vítězství rázem přišli. Hosté tak dokázali udržet svého soupeře v tabulce na uzdě a posunuli se dokonce na třetí místo jen bod za druhým Ajaxem.

Abe Lenstra Stadion byl beznadějně vyprodaný. Loni před vlastními fandy Heerenveen dokázal Cambuur skolit 2:1, na jaře však na jeho hřišti padl. Například islandský forvard Alfred Finnbogason, dnes již hráč Realu Sociedad, prostřednictvím twitteru přál svému bývalému klubu opětovný úspěch.

A že to bude pořádné derby se vším všudy, plné skvělé atmosféry, prokázaly už první vteřiny utkání. Slovák Rusnák ztratil balón, kterého se zmocnil Uth, jenž se najednou ocitl ve vápně úplně sám. Gólman Nienhuis ho podrazil a už po několika vteřinách se kopala penalta. Tu následně sám faulovaný s přehledem proměnil.

Domácí tahle branka hodně nakopla, a především pak Utha, který o pár chvil později zamířil jen mimo. Na druhé straně spálil velkou možnost Ogbeche. De Ridder poslal z levé strany jemný oblouček na Narsingha, ten míč sklepl pro svého spoluhráče, jemuž však střela úplně tolik nesedla, takže brankář Nordfeldt stačil zasáhnout.

Cambuur se v žádném případě nechtěl vzdát, v podstatě ho ale vždy zradila koncovka. Soupeř na druhou stranu také celkem slušně bránil. V poslední patnáctiminutovce byli De Superfriezen o něco lepším týmem a mohli navýšit náskok. Jenže Uth ani Thorsby ze skrumáže neskórovali a van Aken pak mířil mimo.

Nakonec se mužstvo Dwighta Lodewegese radovalo z druhé branky těsně po obrátce. Slagveer posílal ostrou přihrávku do vápna, tam chtěl míč ve skluzu odvrátit do bezpečí Pereira, jenž ho ovšem usměrnil do vlastní sítě. Avšak hosté dokázali ihned reagovat a během krátké chvíle manko smazat.

Rusnák vystřelil z přímého kopu velmi dobře po zemi, Nordfeldt tenhle pokus vyrazil jen před sebe, čili přibíhající Ogbeche mohl míč doklepnout za jeho záda. Následně vypálil do boční sítě de Ridder, až k vyrovnání došlo v 67. minutě, když se Reijnen prosadil po rohovém kopu. Strhnout vítězství na stranu Cambuuru mohl ještě Narsingh, ale neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele