základní část, 17. kolo
21.12.2014 12:30 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 3:0

Vitesse zakončilo nepovedenou podzimní část sezóny jednoznačným vítězstvím nad Heraclesem, kterého čeká na jaře boj o udržení v nejvyšší soutěži. O výsledku dnešního utkání rozhodla první půle, během ní totiž domácí vstřelili všechny tři góly. Dvakrát se trefil Bertrand Traoré, jednou Marko Vejinović.

Úvod zápasu se nesl v hodně opatrném duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. První velkou šanci si vytvořili hosté - v 18. minutě zatáhl Thomas Bruns míč po pravé straně, aby ho předložil pod sebe na hranici velkého vápna Bel Hassanimu, jeho ránu však zlikvidoval výborný brankář Room.

Za chvíli se tak radovali fotbalisté na druhé straně. Ibarra předložil míč Traorému, který perfektním technickým kopem usměrnil míč k levé tyči a gólman Telgenkamp plachtil vzduchem marně. Netrvalo to dlouho a na tabuli již v kolonce gólu svítila u domácích dvojka. K dalšímu vynikajícímu přízemnímu pasu z levé strany se dostal Marko Vejinovíc a z blízka střílel do protipohybu brankáře.

Ještě do přestávky to bylo 3:0 a opět byli ústředními postavami Vejinović a Traoré. Prve jmenovaný našel skvělou přihrávku právě Traorého a útočník hostující v Arnhemu z londýnské Chelsea uklidil míč podél znovu bezmocného Telgenkampa. Druhý poločas už tolik vzruchu nenabídl, Vitesse si hlídalo komfortní náskok a hosté působili dosti odevzdaným dojmem. Jedinou velkou příležitost si vypracovali v 64. minutě, to se zjevil Tannane tváří v tvář Roomovi, ovšem pětadvacetiletý gólman se znovu zaskvěl a udržel čisté konto.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele