základní část, 4. kolo
30.08.2014 19:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - Heracles Almelo 3:1

Fotbalisté Excelsioru potvrdili úlohu mírného favorita v domácím prostředí proti Heracles a i přes nepříznivý stav se tak radují z druhého tříbodového zisku v této sezóně. Domácí výběr se tak dostal na čelní příčky Eredivisie se sedmi body, Almelo naopak jako jediné v celé soutěži zůstává po čtyřech kolech bez získaného bodu. Hosté se sice dostali do vedení po deseti minutách, ale po půl hodině domácí srovnali z penalty a zkraje druhé půle výsledek otočili.

Heracles vstoupilo do tohoto duelu velmi aktivně a po čtyřech minutách se mohlo dostat do vedení, jenže Linssen zakončil svůj samostatný únik střelou do pravé tyče. O sedm minut později poslal hosty zaslouženě do vedení Denni Avdić, který využil obrovského zmatku v defenzívě Cambuuru a odkrytou branku nemohl minout. Po dalším vyrovnaném průběhu výrazně ovlivnil utkání pokutový kop ve prospěch Cambuuru.

Daryl van Mieghem byl jasně podražen v pokutovém území a následnou penaltu bez větších potíží proměnil Jeff Stans. Od této chvíle převzal Excelsior otěže zápasu a výsledek mohl otočit ještě pět minut před přestávkou, nicméně ránu van Weerta dokázal brankář Telgenkamp vyrazit nad horní tyčku. Neuběhly ani dvě minuty a z hranice vápna tvrdě pálil Botaka, Telgenkamp i tentokráte famózně vyrazil balón konečky prstů mimo jeho branku.

Excelsior otočil stav utkání tři minuty po přestávce, kdy po centru před pokutové území převzal míč Stans a nádhernou trefou do horního růžku poslal svůj tým do vedení, navíc se trefil podruhé v tomto klání. Po necelých devadesáti sekundách mohl zvýšit vedení SBV aktivní van Weert, ale Telgenkamp znovu brilantně odvrátil do bezpečí. Domácí pojistili svůj náskok v 56. minutě, když se dokázal trefit van Mieghem.

Po přihrávce Fischera poslal Auassar míč přímo na hlavu van Mieghem a ten krásně uklidil míč do sítě. V polovině druhého dějství mohl ještě vykřesat jiskřičku naděje pro hosty Hassani, avšak s jeho přímým kopem si výborně poradil brankář Damen. Poslední velkou příležitost neproměnil dvacet minut před koncem Gouriye, který nastřelil pouze tyč a Exclesior ve zbývajícím průběhu už s přehledem náskok ubránil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele