základní část, 10. kolo
26.10.2014 16:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Twente 2:1

Hodně překvapivý skalp si připsal na své konto Excelsior, když doma porazil ambiciózní Twente Enschede. Rotterdamský celek dokázal získat tři body i navzdory tomu, že již od druhé minuty prohrával. Ještě do poločasu však domácí srovnali a po změně stran zasadil rozhodující úder Stans. Fotbalisté Twente musí zpytovat své svědomí, neboť neproměnili řadu stoprocentních gólových šancí.

Úvod z říše snů obstaralo pro klub z Enschede jejich největší ofenzivní eso Luc Castaignos, ke kterému doputoval míč po skvělé kombinační akci a útočník z kapverdsko-francouzské rodiny ranou pod břevno otevřel skóre.

Hosté však vedení příliš dlouho neudrželi. Za čtvrthodiny se brankáři Nicku Marsmanovi nepovedl odkop, namazal do šance hráčům Excelsioru a pohotový Tom van Weert prostřelil nešťastného gólmana. Zanedlouho tu bylo Twente s odpovědí, ale Japonec Ryo Miyachi, jenž v Holandsku hostuje z londýnského Arsenalu, z úrovně penalty pálil trestuhodně vysoko nad.

Druhou půli začali aktivněji domácí a odměnou jim za to byl vedoucí gól z 68. minuty. K centru z levé strany se mezi třemi obránci Twente dostal Jeff Stans a čtyřiadvacetiletý forward přímo voleje napálil míč k levé tyči. Marsman byl bezmocný a tentokráte mohl zase on vyčítat svým spoluhráčům, jak to že nechali Stansovi tolik volného prostoru.

S tímto výsledkem se hosté nehodlali smířit a hnali se za vyrovnáním. Aktivní byl zejména autor první trefy Castaignos, ovšem další branka mu nebyla přána. V 76. minutě ve stoprocentní pozici hlavou nepochopitelně netrefil odkrytou svatyni, a když už v nastaveném čase dopravil balón do sítě, rozhodčí gól pro ofsajd neuznali. Mezitím se skvělým zákrokem blýskl gólman Coutinho a výrazně tak dopomohl k výhře Excelsioru nad Twente 2:1. Svěřenci kouče Alfreda Schreudera tak poprvé v sezóně padli a v tabulce jim patří až osmá příčka..

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele