základní část, 6. kolo
20.09.2014 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Dordrecht 1:1

Oblastní derby dvou nováčků nejvyšší soutěže z jihu Nizozemska nakonec skončilo remízou 1:1. Excelsior vedl od 51. minuty, kdy se nádherně trefil Adil Auassar, pět minut před koncem však vyrovnal Robin Gosens. V závěru domácí neudrželi nervy na uzdě Bruins obdržel červenou kartu.

V prvním poločase byli výrazněji aktivnější fotbalisté Excelsioru. V 5. minutě se výborným zákrokem vytáhl gólman Kurto a ve 14. minutě doletěl Stansův centr až na hlavu Van Weerta, který pouze orazítkoval tyč.

Zbytek první půle už moc vzruchu nenabídl, zajímavostí bylo, že kouč Dordrechtu Ernie Brandts musel dvakrát vynuceně střídat. Nejprve odešel předčasně do kabin kapitán Ojo, těsně před přestávkou odstoupil také útočník Korte. Hned v úvodu druhého dějství se domácí ujali vedení. Adil Auassar si navedl míč do středu na levačku a z hranice šestnáctky úchvatným způsobem zakroutil míč přesně do šibenice Kurtově branky.

Od tohoto momentu převzali iniciativu hosté. V 65. minutě obrovskou šanci spálil Lieder, jehož střelu do odkryté svatyně defenziva Excelsioru dokázal zblokovat. Zanedlouho se zase vyznamenal brankář Coutinho, když Koolwijkův nečekaný pokus z přímého kopu na poslední chvíli vytlačil konečky prstů nad břevno.

Hosté zůstávali nadále aktivní a pět minut před koncem za to byli náležitě odměněni. Na roh Koolwijka si naskočil Robin Gosens a tentokráte již nedal Coutinhovi sebemenší nárok zasáhnout.

V 88. minutě se střídající Luigi Bruins nechal po souboji u autové čáry vyprovokovat Peersmanem, kterého následně udeřil hlavou do obličeje a uviděl červenou kartu. Druhý aktér incidentu vyvázl pouze se žlutým napomenutím.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele