základní část, 1. kolo
08.08.2014 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Utrecht 2:0

Soupeř pražské Sparty ve 4. předkole Evropské ligy dokázal v domácím prostředí porazit Utrecht 2:0 a do nového ročníku nizozemské ligy vstoupil tou správnou nohou. V celém průběhu utkání byl mírně lepším celkem a vytvořil si také více vyložených příležitostí, ovšem úvodní branku vsítil až čtvrthodiny před koncem a svůj náskok pojistil ve třetí nastavené minutě. Rozhodně ale naznačil, že nebude pro Spartu v žádném případě snadným soustem.

Domácí se mohli dostat do vedení ve 12. minutě, kdy po centru do středu hřiště a následné prodloužené hlavičce pelášil sám směrem k bráně Utrechtu Saymak, jeho prudkou střelu však dokázal brankář Ruiter vyrazit skvělým zákrokem do bezpečí. Po necelé půl hodině hry se zrodila obdobná situace, po přihrávce z pravé strany stanul před Ruiterem osamocený Jesper Drost, jenže v pádu mířil o pár decimetrů mimo tři tyče.

Pět minut před přestávkou se do balónu opřel znovu Drost z hranice pokutového území a branku soupeře netrefil zhruba o půl metru. Ve druhé nastavené minutě mohl dát Utrechtu gól do šatny Rienstra, ale s malou tečí brankáře Ruitera zamířil balón do zámezí kolem levé tyče. Po změně stran Utrecht zodpovědně bránil a nepouštěl soupeře do vyložených příležitostí, navíc i on začal poprvé ohrožovat domácí svatyni.

Nicméně další slibná možnost byla k vidění přesně v polovině druhé půle po střele aktivního Saymaka, který ze střední vzdálenosti zakroutil balón na přední tyč a tam s dobrým zákrokem opět musel přispěchat Ruiter. Vítězství PEC zařídil v 75. minutě Drost, který po pasu z pravé strany z hranice pokutového území a následné hlavičce jednoho z obránců zamířil z ostrého úhlu zblízka po zemi přesně ke vzdálenější tyčce.

Utrecht v dalších minutách tlačil, k výraznému ohrožení domácí svatyně se ale nedostal. Zwolle pojistilo svůj náskok ve třetí nastavené minutě, když brankář Ruiter doběhl do pokutového území protivníka ve snaze vyrovnat. Soufian Moro nepobyl na trávníku ani deset minut a po rychlém brejku vypálil neohroženě z nějakých šedesáti metrů, jeho pokus pak krásně zapadl mezi tři tyče a tento gól opravdu stál za to - 2:0.

Autor: Viktor Sandev / fczwolle.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

domácí snad budou ještě nalitý,tak zkusím utrecht za 500

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 zápas nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas oba po kousku 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele