základní část, 13. kolo
23.11.2014 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Twente 1:2

Fotbalisté Twente dokázali navázat na velmi dobrou formu těsně před reprezentační pauzou a nyní zvládli nesmírně obtížné střetnutí na půdě konkurenčního Zwolle. Domácí se museli obejít bez českého útočníka Tomáše Necida, který pykal za vyloučení v minulém utkání, ovšem i tak se po necelé půl hodině hry dostali do vedení. Hrdinou utkání se stal Luc Castaignos, který ještě do poločasu srovnal a deset minut před koncem rozhodl o výhře hostů.

Enschede se tak v tabulce udrželo na třetím místě se ziskem čtyřiadvaceti bodů a vzhledem k zaváhání PSV nyní ztrácí na vedoucí příčku sedm bodů. Naopak Zwolle se po skvostném vstupu začíná tabulkou postupně propadat, s dvaceti body se nachází na sedmém místě Eredivisie. V úvodu zápasu byli o něco aktivnější hosté a už po necelých deseti minutách hry se mohli dostat do vedení zásluhou Ziyecha.

Po zmatcích v domácí obraně se dostal ke střele z nějakých patnácti metrů a tato rána směřující mezi tři tyče byla na poslední chvíli zablokována na rohový kop. Poté začala akce střídat akci a hrálo se ve vysokém tempu, nicméně přeci jen chybělo lepší zakončení. Zwolle se dostalo do vedení ve 28. minutě v podstatě ze své první vážnější možnosti. Po nádherné kolmici mezi obránce na hranici pokutového území vybojoval míč Ryan Thomas.

Ten si pak seběhl do středu do pokutového území a z nějakých třinácti metrů zakončil přízemní střelou přesně k levé tyči, brankář Marsman byl bezmocný. Avšak uběhlo něco málo přes deset minut a na druhé straně dokázal vyrovnat Castaignos. Ten po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal balón, i po faulu zhruba dvacet metrů před brankou pokračoval v akci a nakonec vypálil po zemi křižně přímo k tyči, gólman Hahn nemohl dělat nic.

Po změně stran byli hosté stále mírně aktivnějším celkem, nicméně obrana PEC dlouho pracovala na jedničku. V polovině druhého poločasu se před Hahnem ocitl osamocený Corona, jenže po jeho střele z deseti metrů dokázal strážce Zwolle vykopnout balón špičkou kopačky. Twente rozhodlo o svém vítězství v 80. minutě. Po krásném pasu Corony z pravé strany se na brankovém území opřel do míče Castaignos a z první nádherně rozvlnil síť.

Ve zbývajících minutách si už Zwolle žádnou velkou příležitost vytvořit nedokázalo a naopak v poslední minutě mohl dokonat svůj hattrick Castaignos. Ten se ale dostal až příliš blízko před skvěle chytajícího Hahna a zblízka ho nedokázal prostřelit. Zwolle se v příštím kole pokusí napravit toto zaváhání na půdě Excelsioru, Twente v domácím prostředí přivítá silný Groningen.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele