základní část, 19. kolo
25.01.2015 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - Willem II 0:0

Fotbalisté Bredy nedokázali ani ve svém čtvrtém ligovém duelu v řadě za sebou zvítězit, ovšem na druhou stranu přerušili sérii tří porážek po sobě a s nováčkem z Tilburgu se v domácím prostředí rozešli smírně po bezbrankové remíze. V tabulce tak zůstávají na předposledním sedmnáctém místě se ziskem čtrnácti bodů o čtyři body před posledním Dordrechtem a o dva za šestnáctým Heracles.

Willem má na kontě slušných čtyřiadvacet bodů a je na desáté pozici. Hosté měli v průběhu zápasu více ze hry a vytvořili si i více gólových příležitostí, domácí výběr hrozil pouze ze standardních situací a střelami ze střední či velké vzdálenosti. Tilburg se mohl dostat do vedení už v 5. minutě, kdy se po prudkém centru před branku probojoval k hlavičkovému pokusu Wuytens, ovšem nakonec zamířil nad branku Bredy.

Po necelé čtvrthodině se na zadní tyči ocitl Armenteros, který si po pasu Andradeho zpracoval míč na prsa a zblízka nakonec orazítkoval jen břevno domácí svatyně. V dalších minutách s NAC osmělilo a začalo se také dostávat do útoku, svou největší šancí tohoto utkání neproměnilo minutu před poločasovou přestávkou. Falkenburg vypálil ze střední vzdálenosti a tečovanou ránu nakonec dokázal gólman Lamprou zkrotit.

Po změně stran se domácí výběr stále více soustředil na defenzivní činnost, Tilburg měl od této chvíle balón mnohem častěji ve svém držení. Hosté zahodili obrovskou možnost v 69. minutě. Po pasu z pravé strany hlavičkoval u vzdálenější tyče Braber a z hranice brankového území poslal míč o pár decimetrů vedle levé tyče. Tilburg útočil i nadále a rozhodnout nakonec mohl nejlepší střelec týmu Armenteros ve třetí nastavené minutě.

Ten se po krásné nahrávce za obranu už dostával ke snadnému zakončení, ovšem v poslední možnou chvíli se mu vrhl pod nohy gólman ten Rouwelaar a fantastickým způsobem mu ukradl míč doslova z kopačky. Breda v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Excelsioru a sehraje další důležitý souboj o záchranu, Tilburg se pokusí překvapit suveréna letošního ročníku z PSV a bude chtít na jeho půdě vybojovat alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele