základní část, 32. kolo
25.04.2015 19:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

NAC Breda - Heracles Almelo 1:3

Fotbalisté Heracles zvládli velmi důležitý souboj o záchranu s konkurenční Bredou a zajistili si účast v příštím ročníku Eredivisie. Po výhře 3:1 mají v tuto chvíli na patnáctém místě náskok šesti bodů na šestnáctá barážové místo NAC a díky lepším vzájemným zápasům nemohou být předstiženi. Breda se o přímou záchranu ještě pokusí zabojovat ve dvou zbývajících kolech, na patnáctý Excelsior v tuto chvíli ztrácí tři body.

Hosté rozhodli o svém vítězství již v úvodní pětadvacetiminutovce, kde vsítili hned dvě branky, domácí snížili necelých deset minut před přestávkou. Ovšem Heracles si vzalo zpět svůj dvoubrankový náskok dvacet minut před koncem a ten udrželo až do závěrečného hvizdu. Almelo vsítilo úvodní branku ze své první vážnější akce krátce po čtvrthodině hry, kdy míč do sítě propasíroval Bryan Linssen.

Po chybě domácí defenzívy ve středu hřiště převzal míč Weghorst a poslal pas na pravou stranu pokutového území, kde na bližší tyč tvrdě vypálil právě Linssen a nakonec prostřelil gólmana ten Rouwelaara. Ve 24. minutě byla Breda blízko srovnání stavu, jenže po pasu Matse Seuntjese na vzdálenější tyč nedokázal nabíhající Tighadouini z bezprostřední blízkosti propálit gólmana Castra. Heracles zvýšilo své vedení o necelou minutu později.

Po dlouhém přímém volném kopu Linssena si v pokutovém území udělal nejvíce místa Ramon Zomer a hlavou uklidil balón do sítě. Po půl hodině hry si domácí Naah skvěle narazil balón se spoluhráčem a jeho následnou střelu z hranice brankového území famózně vyrazil Castro. Ihned na to vypálil z osmnácti metrů Sarpong a pravou tyč minul o pár decimetrů. NAC vykřesalo jiskřičku naděje na bodový zisk v 38. minutě zásluhou Seuntjese.

Ten po nadýchaném centru De Zeeuwa poslal hlavou balón přímo do pravého horního rohu - 1:2. Breda byla blízko vyrovnání po necelé hodině, kdy pouze doprostřed branky do rukavic Castra hlavičkoval Sarpong. V 63. minutě se hostující strážce znovu musel činit, když neskutečně vytáhl jeho jedovatou střelu mířící k levé tyči. O osm minut později přišla nádherná chvíle pro českého útočníka Jaroslava Navrátila.

Ten se poprvé v kádru holandského celku trefil právě na podzim proti Bredě a svůj druhý mnohem důležitější gól zaznamenal proti stejnému týmu. Český forvard využil nádherné práce Linssena a s přehledem skóroval do odkryté svatyně. Ve zbývajícím průběhu zahrozili hosté ještě dvakrát, když nejprve ve stoprocentní šanci zklamal opět Navrátil a poté pálil těsně vedle Linssen, hostům to nakonec vůbec vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele