základní část, 17. kolo
21.12.2014 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 0:1

Fotbalisté Feyenoordu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňující se Bredy a díky brance krátce po odehrané půlhodině získali na závěr letošního ročníku tři body po těsném vítězství 1:0. Rotterdamský výběr se tak v tabulce nachází na třetím místě s ziskem jednatřiceti bodů, ovšem na vedoucí PSV už má manko dvanácti bodů. NAC zakončí letošní rok na předposledním sedmnáctém místě se třinácti body a na Go Ahead ztrácí tři body.

V úvodní polovině prvního dějství se nic zajímavého nepřihodilo, ovšem poté se do první vážnější možnosti dostali domácí. Po přímém volném kolu z levé strany hlavičkoval Falkenburg a rozvlnil síť, ovšem kvůli předchozímu ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána. Ihned na to mohli na druhé straně udeřit hosté, když přesně po půl hodině hry zahrozil útočník rotterdamského výběru Colin Kazim Kazim.

Ten krásnou zpětnou přihrávkou uvolnil Immerse a jeho přízemní rána skončila jen o decimetry vedle bližší tyče. Kazim dokázal dostat svůj tým do vedení ve 32. minutě. Po pasu za obranu se vyhnul ofsajdové pasti Kazim, efektivně si míč posunul blíže k brance Bredy, a i když se pak dostal do velmi ostrého úhlu, tak s přehledem propálil gólmana ten Rouwelaara - 0:1. Až do konce prvního dějství se hrálo z obou stran opatrně, hosté znovu zahrozili tři minuty po změně stran.

K přímému volnému kopu se postavil Wilkshire a elegantně obstřelil zeď, ovšem u tyče byl včas brankář ten Rouwelaar a míč pěkně vyrazil na rohový kop. V následujícím průběhu hosté velmi dobře bránili a soupeře téměř do ničeho nepouštěli. Zhruba v polovině druhého poločasu mohl jít sám na gólmana Feyenoordu Perica, jenže nakonec byl zastaven praporkem pomezního rozhodčího.

Poslední velkou šanci tohoto utkání si vytvořili hosté necelou čtvrthodinu před koncem. Po pasu z pravé strany nejvýše vyskočil do vzduchu Perica a hlavou mířil k bližší tyči, jenže brankář Vermeer předvedl famózní reflexivní zákrok a balón dokázal odvrátit do bezpečí. Po krátké pauze přivítá Feyenoord v domácím prostředí v polovině ledna konkurenční Twente, Breda bude bojovat o body na půdě favorizovaného Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele