základní část, 31. kolo
19.04.2015 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2:0

Heracles zaznamenalo důležité vítězství v boji o záchranu a tři kola před koncem si vytvořilo náskok na šestnáctou příčku ve výši tří bodů. Poražené Zwolle naopak potvrdilo, že v závěru sezóny se mu prostě nedaří, a pořád se tak musí strachovat o sedmou příčku, tedy tu poslední, která zaručuje posezónní play-off o Evropskou ligu.

Domácí vstoupili do utkání tak, jak potřebovali. Ve 14. minutě Darri z levé strany poslal jemný oblouček na hranici malého vápna, kam si naběhl Bruns a hlavou mířil pod břevno. Jeho prvotní pokus se podařilo brankáři Hahnovi zlikvidovat, na dorážku ovšem nestačil. Hostující defenzíva si v této situaci počínala dosti nedůrazně.

Svěřenci Johna Stegemana pokračovali i nadále v aktivní hře směrem dopředu. Jen dvě minuty po vstřelené brance vyslal pěknou střelu Breukers a tu Hahn s potížemi zlikvidoval, a ve 25. minutě vypálil domácí obránce ještě jednou, tentokráte však těsně nad branku. Zwolle bylo nebezpečnější ve druhé části prvního dějství.

Brankář Castro se musel potit po Lamově příležitosti, kterou musel vyřešit, ve 35. minutě selhal v koncovce Lukoki. Prosadit se snažil také Sainsbury, ovšem mezi třemi tyčemi stál zase pozorný Castro. Do druhé půle mimochodem již nenastoupil Necid, kterého vystřídal Drost. Český forvard byl na hřišti vlastně neviditelný.

I vstup do druhého poločasu vyšel Heracles skvěle. Linssen pouze využil opětovného nedůrazu soupeřových obránců, natlačil se až do šestnáctky a podél gólmana Hahna pohodlně skóroval. Když byl navíc v 52. minutě vyloučený Sainsbury, mělo Zwolle prakticky po nadějích. Zvrátit tohle utkání se mu zkrátka nepodařilo.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele