základní část, 32. kolo
25.04.2015 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0:2

Fotbalisté Go Ahead Eagles nedokázali navázat na úspěšné vystoupení s Feyenoordem a po porážce 0:2 se jim definitivně rozplynula naděje na přímou záchranu, o prvoligovou příslušnost budou bojovat v baráži. Nyní už jde jen o to, jestli skončí na sedmnáctém nebo šestnáctém místě, dvě kola před koncem mají manko dvou bodů na konkurenční Bredu. Utrecht prozatím poskočil na jedenáctou pozici s devětatřiceti body o dva body před Twente.

Hlavní postavou tohoto střetnutí se stal hostující útočník Sébastien Haller, který dostal svůj celek do vedení po necelých dvaceti minutách hry a výhru hostů pečetil krátce po odehrané hodině. Utrecht poprvé zahrozil už po necelých dvou minutách, kdy skákavou střelu Diemerse zlikvidoval gólman van der Hart. V dalších minutách se oba výběry snažily hrozit ze standardních situací, trochu nudný průběh utkání oživila první branka Hallera v 19. minutě.

Po rychlé kombinaci a následné nádherné kolmici za obranu vystřelil Haller tvrdě po zemi a míč nakonec rozvlnil síť. Po půl hodině hry mohl navýšit náskok hostů Janssen, nicméně tentokráte si gólman van der Hart připsal dobrý zákrok. Go Ahead poté tlačilo až do konce úvodního dějství a mělo herně navrch, jenže k vyložené příležitosti mu chyběla přesnější rozehrávka. Po změně stran se obrázek hry nezměnil, nicméně domácí nijak nebezpeční nebyli.

Postupem času se znovu začal ukazovat Haller a ten definitivně zlomil odpor protivníka v 61. minutě, kdy skóroval podruhé v tomto duelu. Ten se nádherně dostal za obranu Go Ahead, efektivně přehodil hostujícího strážce a lehkou tečí kontroval trajektorii míče do sítě. Ani tento okamžik nevybudil Go Ahead k nějakému soustavnému napadání a brankář Ruiter v podstatě nemusel řešit jedinou vážnější situaci až do závěrečného hvizdu.

Go Ahead se po týdenní pauze utká se silným Heerenveenem a v tomto souboji má jen velmi malou šanci na bodový zisk, Utrecht přivítá patnáctý Excelsior a při případném vítězství si to ještě může rozdat o horní polovinu tabulky.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele