základní část, 30. kolo
12.04.2015 14:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Twente 1:3

Fotbalisté Twente i přes horší časy dokázali na půdě předposlední Go Ahead potvrdit úlohu favorita a nakonec zvítězili v poměru 3:1. V tabulce se nacházejí na pomezí horní a dolní poloviny tabulky, o záchranu se už strachovat nemusejí. Naopak Go Ahead se výrazně přiblížilo baráži, prohrálo už posedmé v řadě a na patnácté Heracles stále ztrácí pět bodů. Domácí šli sice brzy do vedení, Enschede ale během deseti minut vývoj otočilo.

Z kraje druhého poločasu svůj náskok pojistilo a nakonec se zaslouženě mohlo radovat ze zisku tří bodů. Do první vážnější příležitosti se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry. Po centru Børvena z levé strany se k míči v pokutovém území dostal Mokhtar a pálil z otočky, jeho ránu však dokázala defenzíva domácích zablokovat na rohový kop. Eagles udeřily z ničeho nic přesně v polovině úvodního dějství.

Po velké hrubce v hostující defenzívě se k balónu dostal Wesley Verhoek a z první nádherným lobem přehodil gólmana Marsmana, ten nemohl dělat vůbec nic. Nicméně domácím nevydrželo vedení ani pět minut. Ve vlastním pokutovém území totiž jasně zahrál rukou Sven Nieuwpoort a hosté měli výhodu pokutového kopu. K penaltovému puntíku se postavil Hakim Ziyech a uklidil míč k pravé tyči, i když brankář van der Hart vystihl směr střely.

Twente vyrovnávací trefa evidentně povzbudila a ve 38. minutě se dostalo do vedení. Po dlouhém centru ze středu hřiště si na levé straně pokutového území zpracoval balón Renato Tapia a křižně vystřelil ke vzdálenější tyčce, míč nakonec zapadl do sítě. Až do konce poločasu měli hosté mírný tlak a drželi balón ve své moci, definitivní pojistku přidali zhruba pět minut po přestávce, kdy se podruhé v tomto duelu trefil Tapia.

Po centru z levé strany téměř od rohového praporku si ve skrumáži na hranici brankového území udělal nejvíce místa právě devatenáctiletý peruánský záložník a hlavou bez větších problémů dopravil míč za záda van der Harta. Ve zbývajícím průběh předváděli hosté precizní defenzivní práci, měli míč pod kontrolou a Go Ahead zahrozilo až tři minuty před koncem, kdy pálil těsně vedle Reimerink. Jinak se ale k ničemu dalšímu nedostalo a opět tedy prohrálo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele