play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
24.05.2015 15:30 CET
2 : 2
po prodloužení
(1:0, 1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 2:2e

Fotbalisté Heerenveenu nakonec zvládli odvetné utkání se silným Feyenoordem a po výsledku 2:2 v prodloužení postoupili do finále play-off o Evropskou ligu, kde vyzvou na souboj Arnhem. Rotterdamský výběr sice vyhrál po devadesáti minutách 1:0, nicméně ke konci prvního prodloužení dvakrát skóroval ostrostřelec Mark Uth a domácím už nepomohla ani vyrovnávací branka Colina Kazima-Richardse.

Pro Feyenoord tak končí tato sezóna velkým zklamáním, měl postup do Evropské ligy na dosah ruky a ten mu kvůli velmi špatnému závěru nakonec utekl. Domácí vstoupili do tohoto duelu mnohem aktivněji a už v 7. minutě se mohli dostat do vedení, jenomže po kolmici za obranu a následném zakončení Toornstry dokázal obránce Marzo vykopnout balón z brankové čáry do bezpečí.

Postupem času se Heerenveen začal více osmělovat a hrozil z rychlých brejků. Zhruba pět minut před koncem se poprvé ozval Uth, avšak gólman Vermeer si s jeho tečovaným pokusem dokázal bez potíží poradit. Feyenoord se dočkal zasloužené vedoucí branky ve 41. minutě. Centr Toornstry z pravé strany byl dvakrát odvrácen na hranici pokutového území, nicméně po ráně Neloma tečoval míč hlavou k tyči Anass Achahbar.

Feyenoord pokračoval v tlaku i nadále a v nastavení prvního poločasu musel po teči kapitána Clasieho skvěle zasahovat gólman Nordfeldt. Po hodině hry výborně odcentroval Basaçikoglu a Achahbar hlavičkoval těsně vedle. V 65. minutě musel znovu čarovat Nordfeldt, který po hlavičce z brankového území vyrazil balón nad horní tyčku. Pět minut před koncem přidal druhý gól domácích El Ahmadi, avšak ten kvůli útočnému faulu nemohl být uznán.

V 98. minutě spálil obrovskou tutovku Manu. Po krásné přihrávce pelášil přes polovinu hřiště zcela sám, v pokutovém území se zbavil dobíhajícího protihráče, jenže poté jeho střelu dokázal Nordfeldt brilantně odvrátit na rohový kop. O dvě minuty později přišel velmi krutý trest na druhé straně v podobě srovnávací branky. Po nákopu Marza z půlící čáry si zpracoval balón na prsa Uth a chladnokrevně po zemi obstřelil Vermeera.

V závěru prvního prodloužení dostal oblouček do šestnáctky opět Uth, a i když byl držen, tak z první vypálil z deseti metrů a chladnokrevně propálil Vermeera - 1:2. Na začátku druhého prodloužení srovnal na konečných 2:2 Kazim-Richards, který po centru z levé strany natřikrát hlavou rozvlnil síť. Nicméně tento moment už nemohl odvrátit velké zklamání domácích hráčů, ti měli šancí na postup opravdu mnoho.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, feyenoord.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

mno, co na to rict ... tak snad aspon Srdicka postoupi pres Vitesse

Reagovat
Elliasson

Co na to říct? Mám 1000 chutí vyhodit notebook z okna!

Reagovat
smazaný uživatel

to nedelej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele