základní část, 2. kolo
15.08.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 1:1

Velmi zajímavé a na šance bohaté utkání spolu sehráli fotbalisté Feyenoordu s konkurenčním Heerenveenem a nakonec se v páteční předehrávce rozešli smírně remíze 1:1 Rotterdamský celek i ve svém druhém duelu v Eredivisii hrál proti oslabenému soupeři, početní výhoda tentokráte trvala zhruba třicet minut. Domácí prozatím vedou ligu se čtyřmi bod, hosté si po minulé překvapivé porážce připsali do tabulky první bod.

Heerenveen předvedl mnohem lepší výkon než před necelým týdnem a v polovině druhého dějství dokonce vedl, avšak Feyenoord dokázal srovnat na konečných 1:1 o 3 minuty později. Hosté mohli jít do vedení už ve 3. minutě, kdy prošel přes domácí defenzívou Slagveer a zpoza pokutového území vypálil, jeho přízemní střela nakonec těsně minula pravou tyčku Mulderovy branky.

O pár minut později na druhé straně pálil z hranice vápna Basaçikoglu a jeho rána propadla brankáři Nordfeldtovi až k brankové čáře, kde však nakonec dokázal balón zkrotit před dotírajícím protihráčem. V následujících minutách domácí častěji drželi míč na svých kopačkách a k další střele se dostali deset minut před přestávkou, kdy znovu z hranice pokutového území pálil tentokráte Vilhena a brankář Nordfeldt skvělým zákrokem odvrátil míč na rohový kop.

O dvě minuty později se po přímém volném kopu k hlavičce dostal Mitchell te Vrede a brankář Nordfeldt reflexivním zákrokem znovu podržel svůj tým. V nastaveném čase se mohl do vedení z ničeho nic dostat Heerenveen, jenže po tvrdé střele Joeyho van den Berga a zákroku Muldera hlavičkoval dorážející Uth nad branku Feyenoordu. Po změně stran se hosté začali více tlačit do zakončení a po necelé hodině hry byli blízko vedoucí trefě.

Opět byl u toho Slagveer, který si navedl balón blíže do středu hřiště a jeho křižnou ránu z hranice pokutového území dokázal Mulder konečky prstů vyrazit alespoň na tyč. O pár minut později si Heerenveen zkomplikoval situaci, když byl po druhé žluté kartě vyloučen van den Berg. Hosté se však i v deseti dokázali dostat do vedení. V 67. minutě se k přímému kopu z dvaadvaceti metrů postavil Hakim Ziyech a vystřihl přesnou střelu na bližší tyč.

Hostům ale nevydrželo vedení ani 3 minuty. Po centru Schakena z levé strany se dostal k hlavičce te Vrede a uklidil balón ke vzdálenější tyči - 1:1. V závěrečné desetiminutovce měl Feyenoord obrovský tlak. Nejprve Nordfeldt zlikvidoval tvrdou střelu Manua z dvanácti metrů, ihned na to hlavičkoval o centimetry nad levý horní růžek Vilhena. V nastaveném čase Nordfeldt brilantně vychytal te Vredeho zblízka a fantastickým zákrokem mu zabránil stát se hrdinou tohoto duelu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele