základní část, 18. kolo
18.01.2015 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 1:2

Fotbalisté Heerenveenu dokázali přerušit svou dlouho sérii bez vítězství a tentokráte zvládli první vystoupení po novém roce na půdě konkurenčního Utrechtu. Do vedení se dostali těsně před přestávkou a svůj náskok navýšili po dvaceti minutách ve druhém poločase. Utrecht se už dočkal jen snížení v poslední minutě utkání z pokutového kopu, v tabulce je tak jedenáctý se třiadvaceti body. Heerenveen se posunul na osmé místo s pětadvaceti body.

Domácí přitom začali hodně aktivně a do vedení se mohli dostat již ve 3. minutě. Po tvrdé ráně z hranice pokutového území vyrazil gólman Nordfeldt míč jen před sebe, ovšem dorážející Peterson následně trefil ležícího hostujícího strážce. Po deseti odehraných minutách domácí tentokráte zahrozili z rohového kopu, ovšem Leeuwin ani Letschert nepropálili hradbu hráčů Heerenveenu.

V dalších minutách se hrálo bez vyložených šancí, Utrecht byl ale aktivnějším celkem a tlačil se více do zakončení. Po rozehrání standardní situace vystřelil Duplan, ovšem ani on nenašel mezírku v obraně soupeře a napálil jen stojícího protihráče před sebou. Hosté se dostali do vedení z ničeho nic necelých pět minut před přestávkou a to byl pro Utrecht obrovský šok. Domácí sice napoprvé odvrátili rohový kop, poté ale po nepřesné rozehrávce inkasovali.

Luciano Slagveer utekl po pravé straně a po nádherné zasekávačce blíže do středu otřel míč střelou po zemi z hranice pokutového území o tyč, ten pak následně zapadl do branky. Domácí hráli aktivněji i po změně stran a po deseti minutách mohl skórovat Peterson, před kterým ale na poslední chvíli lapil míč Nordfeldt. Přesně po hodině hry mohl navýšit vedení hostů Sam Larsson, nicméně tentokráte předvedl velmi dobrý zákrok gólman Ruiter.

Heerenveen rozhodl o svém vítězství v 65. minutě. Po centru z pravé strany se v krkolomné pozici opřel do balónu talent Larsson a krásnou střelou nedal Ruiterovi žádnou šanci na úspěch. Utrecht mohl snížit zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy Nodfeldt famózním způsobem vytěsnil míč mimo tři tyče po hlavičce Rubina, dočkal se však až v poslední minutě. Ayoub trefil ruku de Roona a sudí nařídil pokutový kop, který proměnil Willem Jansen střelou k levé tyči, brankář Nordfeldt míč lehce tečoval. Jenže to už bylo pozdě a Heerenveen si tak z půdy soupeře odvezl všechny tři body.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele