základní část, 20. kolo
01.02.2015 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - PEC Zwolle 0:2

Utrecht hodlal zažehnat nelehké období plné problémů úspěšným výsledkem nad slušně hrajícím Zwolle, to se mu ale nepodařilo. Hostující celek hrál proti oslabenému soupeři, co potřeboval, udržel čisté konto, vsítil dvě branky a díky vítězství se posunul na čtvrté místo tabulky. V první půli nejprve skóroval Lam, ve druhé pak Nijland.

Domácí se vypořádávají s dost citelnou marodkou, nekonzistentními výsledky či finančními problémy. Asi všechny tyhle okolnosti možná bránily tomu, aby se jim proti Zwolle nějak zadařilo. Atmosféra v týmu není ideální a tak trošku se projevila na hřišti. Míč prostě celý zápas utrechtské hráče neposlouchal.

Když už se svěřenci Roba Alflena dostali do nějaké té šance, chybělo jim pověstné štěstíčko k tomu, aby mohli skórovat. Na druhou stranu je pravda, že výmluvu a už vůbec ne útěchu by v téhle skutečnosti hledat neměli, protože jednoduše nehráli dobrý fotbal. Vždyť hodně nepřesná střela Kuma byla vlastně to jediné, co předvedli během první půle.

Hostující brankář Hahn opravdu moc práce neměl, ostatně jako jeho kolega na druhé straně Ruiter. Zwolle sice také nebylo směrem dopředu o nic aktivnější, ale od 39. minuty vedlo tu nejdůležitější statistiku, tedy ve vstřelených brankách. Van Hintumovu střelu z úhlu vyrazil Ruiter jen před sebe, míč se pak odrazil k nohám Lama, který bez problémů zacílil.

Po přestávce sice Utrecht hledal mezery v obraně PEC, našel je nicméně jen v opravdu výjimečných případech. Nakonec hosté utnuli snahy svého protivníka deset minut před koncem, kdy si pojistili tři body. Letschert nezvládl osobní souboj s Nijlandem, ten se tak protlačil do vápna, odkud osamocený nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele