základní část, 24. kolo
22.02.2015 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 1:2

Velice zajímavé utkání se odehrálo v Enschede. Tamní Twente hostilo v jednom z nejsledovanějších zápasů kola svého souseda v tabulce - arnhémské Vitesse. Skóre otevřel v 17. minutě hostující Labyad, domácí sice po zlepšeném výkonu v druhé půli vyrovnali, individuální chyba Tapii je však nakonec stála všechny tři body.

Hned v první minutě se dostal do šance Bertrand Traoré, ale brankáře Stevense nepřekonal. V 8. minutě pak skóroval Corona, ovšem branka nemohla být uznána, talentovaný mexičan zahrál rukou. V 17. minutě už se skóre měnilo. Aktivní Traoré vybojoval míč na levé straně, aby následně odcentroval na volného Labyada, který neměl problém trefit odkrytou branku.

Ještě do přestávky mohlo Twente vyrovnat, ale Mokhtar napoprvé trefil pouze gólmana Rooma a arnhemští dokázali přežít i následný závar. Ve druhém dějství se domácí fotbalisté hnali za vyrovnáním a kýženého úspěchu dosáhli až osm minut před koncem. Po rohovém kopu ukázal už zmiňovaný Jesús Corona, že výška nemusí být při hlavičkování hlavní atributem a rozradostnil Arke Stadion.

Když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně, udělal obrovskou chybu stoper Twente Tapia, když minul k němu směřující míč a Valerij Kazajšvili sám proti Stevensovi zachoval chladnou hlavu. Trochu kruté pro domácí, ovšem takový je prostě fotbal.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele