základní část, 22. kolo
07.02.2015 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Excelsior 1:3

Twente Enschede podruhé za sebou překvapivě prohrálo, po Haagu nestačili Tukkers ani na nováčka nejvyšší soutěže - rotterdamský Excelsior. Na úvodní trefu Stanse z přímého kopu sice ještě domácí dokázali brzy zásluhou Corony zareagovat, ovšem po změně stran už skórovali pouze hosté. Co naplat, že Twente mělo větší procento držení míče i svého soupeře přestřílelo.

První nebezpečnou příležitost si vypracovali favorizovaní fotbalisté Enschede. Robbert Schilder odcentroval z levé strany, na zadní tyči našel Castaignose, který se blýskl skvělým akrobatickým zakončením, to však nakonec vyšlo vniveč, jelikož jeho rána pouze orazítkovala břevno.

Na opačné straně obdržel dobrou přihrávku za obranu Tom van Weert, proti němuž trochu netakticky vyběhl brankář Stevens a talentovaného útočníka poslal na hranici vápna skluzem k zemi. Mladý gólman mohl být rád, že za svůj zákrok obdržel pouze žlutou kartu. Nicméně tuto situaci dokázal náležitě potrestat Jeff Stans, jenž z nařízeného přímého kopu zaskočil Stevense přízemní střelou na jeho stranu a poslal Excelsior do vedení.

Domácí však brzy stav utkání srovnali. Youness Mokhtar zatáhl balón po levém křídle, přihrál do šestnáctky Coronovi, ten se nerozpakoval a z první napálil míč do sítě. Brzy po změně stran se ale opět dostali do vedení hosté. Po rohovém kopu prodloužil centr za sebe Kruys a na zadní tyči stačilo Bovenbergovi pouze nastavit nohu.

Twente se snažilo o vyrovnání, v největší šanci se ovšem zaskvěl brankář Damen, a tak Rotterdamští přidali třetí rozhodující úder. Střelec prvního gólu Stans předvedl skvostnou individuální akci, kterou zakončil vynikajícím centrem na Vermeulena, jenž neměl problém rozvlnit síť odkryté svatyně.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele