základní část, 19. kolo
23.01.2015 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 2:0

Fotbalisté Twente dokázali potvrdit úlohu favorita v souboji se zachraňujícím se Heracles a v domácím prostředí ho porazili po výsledku 2:0. Jejich tříbodový zisk se nerodil úplně nejlehčeji, více jak šedesáti minut nedokázali vstřelit branku a teprve poté dokázali přehoupnout misky vah na svou stranu. Alespoň částečně napravili porážku z minulého utkání proti Feyenoordu v tabulce prozatím poskočili na páté místo s jednatřiceti body.

Jejich páteční protivník naopak nezvládl ani své druhé vystoupení v novém roce a v Eredivisii se nachází na patnáctém místě se šestnácti body o skóre před Go Ahead, které má ještě utkání k dobru. Domácí výběr byl v celém průběhu mnohem aktivnějším týmem, měl častěji míč ve svém držení a vyslal na branku soupeře o polovinu více střel. Nicméně v úvodní půlhodině se hrálo z obou stran velmi opatrně, teprve poté zahrozilo Enschede.

Almeo se drželo defenzivní taktiky a soupeře do ničeho nepouštělo, přesně po třiceti odehraných minutách mohl udeřit Engelaar. Ten si narazil míč s nejlepším střelcem týmu Castaignosem a ocitl se v tváří tvář gólmanovi Telgenkampovi, který vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok. Největší možnost prvního poločasu spálili domácí ve 42. minutě, konkrétně Jesús Manuel Corona.

Po centru na zadní tyč vracel míč před branku Ziyech a Corona zblízka trefil pouze břevno. Poté se dostal i k hlavičce, jenže na brankové čáře naprosto famózně zasáhl Telgenkamp. Stejný hráč se však nakonec dočkal úvodní branky utkání přesně o dvacet minut později po změně stran. Obrovskou hrubku vyvedl obránce Zomer, který svou přihrávkou mířenou k Telgenkampovi namazal jen Coronovi a ten lehkou tečí poslal balón do protipohybu hostujícího strážce.

Postupem času hosté častěji otevírali okénka v defenzívě a Twente mohlo pojistit svůj náskok deset minut před závěrečným hvizdem. Po rychlém brejku vypálil z osmnácti metrů střídající Bilal Ould-Chikh a svou ranou trefil pouze břevno. Domácí výběr se dočkal uklidňující branky v 88. minutě, kdy se trefil právě Ould-Chikh. Ten napřáhl z dvaceti metrů a levačkou poslal míč nad gólmana Heracles ke vzdálenější tyči, jednalo se vskutku o unikátní střelu.

V první nastavené minutě mohl přidat třetí trefu Ensechede Børven, jenže ten usměrnil balón pouze na tyč. V hostujícím dresu se na trávník podíval mladý nadějný útočník Jaroslav Navrátil, nicméně nastoupil až v 79. minutě a za takto krátkou chvíli už bodový zisk svému výběru nepřinesl.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele