základní část, 5. kolo
13.09.2014 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Twente - Go Ahead Eagles 2:1

V Enschede dnes bude pořádně veselo. Twente totiž po čtyřech remízách v řadě konečně dokázalo bodovat naplno, když doma s přehledem porazilo GA Eagles 2:1.

Twente, vědomo si svých nepovedených výsledků z poslední doby, vtrhlo do utkání jako uragán a už po čtyřech minutách se radovalo z úvodní trefy. Corona našel rozběhnutého Luka Castaignose, ten obehrál bránícího hráče a z úrovně penaltového puntíku tvrdě a přesně zakončil. O čtvrthodinu později se mohl mezi střelce zapsat také Corona, ovšem gólman Cummins byl připraven a míč za svá záda nepustil.

Místo navýšení vedení nakonec přišlo překvapivé vyrovnání. V ojedinělé šanci uspěl útočník Marnix Kolder, jenž z úhlu napálil míč nechytatelně do horního rohu brány. Twente se ale z inkasovaného gólu nesesypalo a během 31. minuty znovu udeřilo. José Corona se zbavil protihráčem a krásnou střelou na zadní tyč propálil marně se natahujícího Cumminse. Krátce po obrátce mohli domácí fotbalisté zasadit svému sokovi třetí úder, ale Erik Cummins se vyznamenal, když lapil Castaignosovi nařízenou penaltu.

Po neproměněném pokutovém kopu Eagles doufali, že mohou dnešní utkání dovést alespoň do remízového konce, ovšem za celý druhý poločas si nevypracovali snad jedinou pořádnou šanci. Twente naopak kontrolovalo průběh hry a v poklidu si dokráčelo pro zaslouženou výhru.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele