základní část, 4. kolo
31.08.2014 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 0:0

Twente ani napočtvrté nedokázalo zvítězit, když doma remizovalo s Feyenoordem, a nadále setrvá na nelichotivém třináctém místě. Jeho ztráta na vedoucí PSV naroste na osm bodů. Ani rotterdamský celek na tom není o moc lépe; po dnešku se propadne na desátou příčku.

Ačkoli utkání začalo opatrně z obou stran, nechybělo mnoho a už v jedenácté minutě se mohlo měnit skóre. Mitchell te Vrede si naskočil na centr od rohového praporku a hlavou mířil jen kousíček vedle vzdálenější tyče.

Feyenoord byl nebezpečnější i nadále, přesto znovu zahrozit dokázal až po více než půlhodině hry, kdy Lachman nepovedenou tečí orazítkoval břevno vlastní brány a následnou dorážku Immerse pohotově zlikvidoval Marsman. Domácí gólman se vyznamenal i o malou chvíli později. Po faulu Martiny uvnitř vlastní šestnáctky vychytal penaltu Te Vredeho.

Twente se po většinu zápasu trápilo a plně tak navázalo na nepovedené výkony z předešlých týdnů. Jeden z mála světlých momentů domácího celku přišel krátce po změně stran, kdy z hranice pokutového území napřáhl Mokotjo a střelou pod břevno přinutil Muldera k pohotovému zákroku.

Rotterdamští pochopitelně cítili, že mohou v Enschede zvítězit, a proto se až do závěrečných minut drali do útočení, byť řada jejich akcí se s přílišným úspěchem nesetkala. Zejména přesnost scházela zakončujícím hráčům. Své o tom vědí hlavně Te Vrede a Clasie, kteří minuly domácí svatyni skutečně jen o pár centimetrů.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele