základní část, 7. kolo
28.09.2014 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 3:1

Fotbalisté Twente dokázali v přímém souboji o nejvyšší příčky přehrát konkurenční Utrecht a po výsledku 3:1 potvrdili svou dobrou formu z poslední doby. V tuto chvíli mají na kontě již třináct bodů a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Hosté naopak klesli a z deseti body jsou devátí. Enschede se dostalo do vedení již po pěti minutách hry a následně zvýšilo svůj náskok v 64. minutě. Hosté sice ještě snížili, jenže v závěru favorit svůj náskok pojistil.

Domácí vsítili vedoucí branku ze své první vážnější akce tohoto duelu. K přímému volnému kopu zpoza pokutového území se postavil Kyle Ebecilio a zamířil přesně k tyči, gólman Ruiter si na míč jen sáhl a ten nakonec zapadl za jeho záda. Neuběhlo ani pět minut a mohlo to být o dvě branky. Luc Castaignos si to po levé straně namířil sám směrem k Ruiterovi a po chytré kličce tvrdě vypálil, ovšem fantastický brankář Utrechtu vyrazil míč na rohový kop.

Poté se až do konce úvodního dějství hrálo prakticky bez šancí, hosté mohli vyrovnat deset minut po přestávce. Po rohovém kopu hlavičkoval zcela osamocený Markiet a po lehké teči gólmana Marsmana už míč směřoval do branky, nicméně jeden z obránců ho dokázal odkopnout z brankové čáry do bezpečí. Avšak ze své první možnosti v druhém dějství dokázalo v 64. minutě Twente zvýšit svůj náskok.

Castaignos unikl po levé straně a na brankáře Ruitera nevyzrál. Míč se poté dostal před branku na kopačku Christian Kuma a ten ho nešťastně srazil do vlastní branky. Utrechtu svitla naděje na bodový zisk dvacet minut před koncem. Po centru z levé strany odvrátila obrana míč na hranici pokutového území a po další zblokované ráně vypálil zhruba z osmnácti metrů Yassine Ayoub, jeho nádherná rána zapadla přesně do levého horního rohu.

Hosté se snažili v závěru tlačit, jenže do žádné velké možnosti se nedostali a situaci si navíc zkomplikovali v 80. minutě. Střelec jedině branky Ayoub naprosto nesmyslně podrazil Mokotja a po druhé žluté kartě se pakoval předčasně do kabin. V poslední minutě se po zpětné přihrávce na hranici vápna ocitl Castaignos, posunul si míč o dva metry dopředu a tvrdou ranou k pravé tyči rozvlnil branku Utrechtu potřetí.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele