základní část, 14. kolo
30.11.2014 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 1:2

Fotbalisté Twente nedokázali navázat na svou úspěšnou sérii z poslední doby a v domácím prostředí podlehli konkurenčnímu Groningenu po výsledku 1:2. Nepovedla se jim především úvodní půlhodina prvního dějství, kdy hned dvakrát inkasovali a poté nedokázali najít recept na koncentrovanou obranu soupeře. Twente i tak zůstává na čtvrtém místě se čtyřiadvaceti body, Groningen se posunul na sedmé místo s jednadvaceti body.

Hosté dohrávali posledních deset minut bez vyloučeného Dannyho Hoesena a Twente ještě dokázalo snížit dvě minuty před koncem, ovšem favoritovi to nakonec na bodový zisk nestačilo. Groningen byl aktivnější od samého začátku a hrozil hlavně z rychlých akcí po křídlech, do vedení se mohl dostat přesně po čtvrthodině hry.

Po přečíslení dva na jednoho se dostal Antonia zcela sám před brankáře Marsmana, jenže nezvolil ideální zakončení a trefil jen nohy gólmana Twente. Nicméně o pár minut později to hostům už vyšlo. V 19. minutě po krásném centru Antonii do pokutového území předvedl rybičku Michael de Leeuw a prudkou hlavičkou uklidil míč k bližší tyč. V sezóně tak vsítil již svůj sedmý gól a v této činnosti je nejlepší ve svém týmu.

Neuběhlo ani deset minut a Groningen zvýšil své vedení zásluhou Tjarrona Cheryho, který v letošním ročníku skóroval počtvrté. Ten vypálil z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů a jeho pokus skočil těsně před Marsmanem. Domácí strážce nedokázal udržet balón v rukavicích a ten mu nešťastně propadl za záda, tento moment si rozhodně za rámeček nedá. V následujících minutách hosté skvěle bránili a mírný obrat nastal až po vyloučení Hoesena.

Ten se v 81. minutě dopustil surové hry, když přišlápl Luca Castaignose a bez větších debat musel předčasně do kabin. Castaignos dal ještě naději svému týmu na bodový zisk v 88. minutě. Po vodorovné přihrávce dánského obránce Bjellanda v pokutovém území stanul sám před brankářem Padtem a po efektivním zpracování uklidil balón ke vzdálenější tyč. Twente se v samém závěru dožadovalo pokutového kopu, jenže toho se nedočkalo a muselo tak skousnout nepříjemnou porážku.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele