základní část, 9. kolo
19.10.2014 16:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - SBV Excelsior 1:1

Fotbalisté Groningenu nedokázali potvrdit úlohu favorita v souboji s Excelsiorem a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně po remíze 1:1. Nyní jsou tak stále ve středu tabulky, konkrétně na jedenáctém místě se třinácti body a na druhý Ajax ztrácejí čtyři body. Naopak pro hosty je v souboji o záchranu každý bod dobrý, teď jich mají deset a patří jim čtrnácté místo, před šestnáctým Den Haagem mají náskok tří bodů.

Domácí celek mohl jít do vedení přesně po odehrané čtvrthodině, kdy se před brankářem Coutinhem zjevil v tváří tvář van der Velden, ale hostující strážce předvedl famózní zákrok a zachránil svůj tým. Neuběhla ani minuta a do vedení šel poněkud šťastně Excelsior. Po zablokovaném centru z pravé strany i následné střele přišel centr zleva, poté hlavičkou prodloužil jeden hráč domácích na Maikela Kieftenbelda a ten ukázkově hlavou zamířil do vlastní branky do pravého horního rohu.

V dalších minutách se hrálo z obou stran velmi opatrně a domácí se nemohli dostat do zakončení, nakonec se dočkali vyrovnávací trefy z ničeho nic dvě minuty před koncem poločasu. Po dalekonosném centru z levé strany odvrátila obrana SBV na hranici pokutového území k van der Veldenovi, z jehož ránou si Coutinho dokázal ještě poradit, jenže na dorážku obránce Erica Botteghina už neměl nárok - 1:1.

Krátce po přestávce mohl otočit vývoj utkání Hateboer, jeho tvrdou ránu dokázal Coutinho s velkými problémy zneškodnit. Z následného protiútoku mohl naopak hosty poslat do vedení van Weert, ale nezvolil optimální zakončení a jeho lob skončil mimo. Po hodině hry mířil velmi dobře Botaka, ovšem branku gólmana Padta minul o pár decimetrů. Další zajímavé možnosti pak byly k vidění až v závěrečné desetiminutovce.

Nejprve se do obrovské možnosti dostal de Leeuw a zcela sám vypálil z hranice pokutového území, Coutinhovu svatyni ale trestuhodně přestřelil. Groningen postupně zvyšoval svůj tlak a v 83. minutě vypálil z hranice šestnáctky Antonia, jeho pokus tentokráte zastavila až tyč. O když o pět minut později nedokázal na druhé straně nikdo do branky usměrnit centr Botaky z pravé strany, tak se skóre tohoto duelu již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele