základní část, 20. kolo
31.01.2015 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Go Ahead Eagles 2:0

Fotbalisté Groningenu dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a přehráli zachraňující se Go Ahead po výsledku 2:0. Díky tomu tak získali své první ligové vítězství v novém roce a navázali na úspěšné čtvrtfinále národního poháru, kde deklasovali doma silný Arnhem jasně 4:0. V tabulce se tak posunuli na osmé místo s osmadvaceti body, Go Ahead po minulé výhře 1:0 nad Den Haagem spadlo v tabulce na čtrnáctou pozici s devatenácti body.

Groningen tak zvítězil nad svým sobotním soupeřem i ve druhém vzájemném zápase v této sezóně, na jeho půdě na podzim uspěl po výsledku 3:2. Domácí celek vstoupil do zápasu skvostně a už po necelých deseti minutách se dostal do vedení, svůj náskok dokázal pojistit přesně v polovině druhého poločasu. Hned v první vážnější akci tohoto utkání skóroval v 9. minutě slovenský krajánek Albert Rusnák, který potrestal obrovskou hrubku soupeře.

Střílený centr Rusnáka z pravé strany naprosto podcenil gólman van der Hart a nechal balón bez povšimnutí, ten nakonec zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Přesně v polovině prvního poločasu mohli domácí navýšit svůj náskok, jenže po patičce de Leeuwa a následné nahrávce Rusnáka do křídla vystřelil velmi nepřesně nabíhající Antonia. Po necelé půl hodině hry vyrobil další hrubku velmi nejistý gólman van der Haart.

Ten pod tlakem nepřesně přihrál mimo své pokutové území na volného Tjarrona Cherryho a ten velmi dobře zamířil z pětatřiceti metrů, ovšem hostující gólman se ještě stihl včas vrátit a tentokráte zastavil míč před brankovou čarou. V dalším průběhu domácí kontrolovali hru a nakonec se mohli definitivně uklidnit v 67. minutě, kdy skóroval tradiční ostrostřelec Cherry po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek.

Cherry nejprve poslal patičkou míč na Antoniu, který prokázal velký přehledem a nádhernou patou uvolnil v pokutovém území nabíhajícího Cherryho, který střelou po zemi skóroval, i když si van der Hart na míč sáhl. Hosté spálili svou největší příležitost necelou čtvrthodinu před koncem. Po krásném pasu Türüce hlavičkoval čerstvě příchozí Plet a gólman Padt se vytasil s naprosto famózním reflexivním zákrokem, hostům se už ve zbývajících minutách nepodařilo ani snížit.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele