základní část, 32. kolo
26.04.2015 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 1:1

Fotbalisté Feyenoordu nedosáhli na tříbodový zisk ani ve svém druhém utkání v řadě za sebou a výrazně si tak zkomplikovali cestu za třetím místem. V tuto chvíli mají na kontě devětapadesát bodů a jsou tři body před čtvrtým Alkmaarem, který má ale ve zbývajících dvou duelech opticky jednodušší los. Rotterdamský celek se v příštím kole utká doma s Arnhemem, který je pátý a na Feyenoord ztrácí pět bodů.

Groningen je díky nerozhodnému výsledku 1:1 stále na osmé pozici o dva body před Cambuurem a o čtyři body za sedmým Zwolle. Do utkání lépe vstoupili domácí a v úvodní polovině prvního dějství si vytvořili hned tři obrovské šance. Nejprve po necelých deseti minutách zahrozil Kieftenbeld, který po rychlém protiútoku pálil z téměř čtyřiceti metrů a jeho nebezpečná jedovka minula jen o decimetry pravou tyč.

Krátce po dvaceti minutách hry mohl otevřít skóre Tjarron Chery, který si udělal místo na pravé straně pokutového území a skvělý zákrok nohou musel předvést gólman Vermeer. Ve 24. minutě neprostřelil Mahi zblízka fantastického Vermeera, poté z dvaceti metrů netrefil odkrytou branku Tiblling. Hosté skvěle prorazili o dvě minuty později a dostali se do vedení zásluhou Jordyho Clasieho.

Po přesné kombinaci v pokutovém území se míč odrazil ke zcela volnému třiadvacetiletému záložníkovi a ten z první tvrdou ranou z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Groningen se až do konce první půle snažil mohutně vyrovnat a povedlo se mu to ve 44. minutě zásluhou brilantního technika Cheryho. Ten vystřelil z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů a balón zakroutil přesně ke vzdálenější tyči.

Domácí předvedli skvostnou akci po necelé hodině hry, kdy Botteghin přihrával do šestnáctky a Hateboer patičkou o kousek minul pravou tyč. Hosté znovu zahrozili až zhruba dvacet minut před koncem, kdy Toornstra zblízka nepřekonal gólmana Padta. V 85. minutě se z krásného gólu mohl radovat střídající Bacuna, jenže jeho lob se nakonec mezi tři tyče nevešel. V poslední minutě zápasu se dopustil hrubého nesportovního chování Khalid Boulahrouz a po strčení do protihráče byl vyloučen, ovšem tento moment už neměl na výsledek žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele